nlc.hu
Életmód

Covid oltás terhesen

Csak oltatlan kismamák haltak bele a Covid-fertőzésbe

A szakértők egyértelműen javasolják a harmadik, sőt a negyedik oltást is a leendő anyukáknak.
Covid vakcina

Arról, hogy hány várandós nő halt meg a koronavírus-fertőzés következtében, nincs pontos adat, mert nem minden érintett tudott arról, hogy covidos lett – mondta Ács Nándor, a Magyar Nőorvos Társaság Elnöke az RTL Híradónak, majd hozzátette, hogy azt viszont biztosan tudják, hogy a beoltott kismamák közül egyet sem veszítettek el.

A professzor elmondta azt is, hogy a harmadik oltás egyértelműen sokkal nagyobb védelmet nyújt a koronavírussal szemben, a negyedik vakcina beadatását pedig mindenképpen érdemes megfontolnia azoknak, akik babát terveznek vagy jelenleg várandósak.

A szakember kiemelte, hogy az ideális az lenne, ha a kismamák még a teherbe esés előtt beoltatnák magukat, de ha ez elmaradt, akkor csak a 12. hét letelte után tanácsos oltásra menni.

Az RTL Híradó kérdésére Jakab Ferenc virológus professzor elmondta, hogy a harmadik és a negyedik oltásra is igaz, hogy a megfertőződéstől ugyan nem véd meg, de a halálos kimenetelű megbetegedéstől igen.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top