nlc.hu
Életmód

Új Covid-vakcina érkezik Magyarországra

Újfajta koronavírus elleni vakcina érkezik a héten Magyarországra

A kétkomponensű Covid-oltás az omikron BA.1-es mutációja ellen is véd.
Beoltanak egy nõt a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztetõ adagjával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2022. szeptember 2-án

Magyarországra még a héten megérkezhet a Covid-19 elleni új kétkomponensű oltás – tudta meg a Népszava Takács Péter egészségügyért felelős államtitkártól.

Ez a vakcina védelmet nyújt az eredeti vírus és az Omicron BA.1-es mutációja ellen is. A lap úgy tudja, hogy a megerősítő oltások beadása már a jövő héten elkezdődhet az oltópontokon, valószínűleg először a kockázati csoportokba tartozók kérhetik az újfajta oltást.

Az államtitkár szerint azok is megkaphatják ezt a megerősítő adagot, akiknek már van négy oltásuk. Szakemberek emlékeztetnek, hogy ez a vakcina alapimmunizálásra nem használható, csak annak adható, akinek már van legalább két oltása. Kevesebb oltóanyagot tartalmaz, mint az elsődleges sorozat, ezért csak ez nem lenne elegendő a megfelelő védelem kiváltásához.

Az első szállítmányokkal néhány százezer adag újfajta Covid-oltás érkezik az országba, nagyobb mennyiség januárra várható.

(Kiemelt kép: MTI/Vajda János)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top