nlc.hu
Életmód

11 oltást kapott egy 85 éves férfi

11 oltást kapott egy indiai férfi, és állítja, soha nem érezte magát jobban

A 85 éves indiai férfi úgy érzi, sokat javult az egészsége a 11 koronavírusoltás után.
Koronavírus-oltást egy orvos kezében

Nyomozást indítottak az indiai Bihár államban, miután egy 85 éves férfiről kiderült, hogy 11 dózis koronavírus-vakcinát vett fel kevesebb mint egy év alatt.

Brahmdeo Mandal nyugdíjas postást akkor csípték el, amikor a 12. oltást akarta beadatni magának. Állítólag a férfi dicsekedett másoknak a sok oltásáról, és valaki leadta a drótot a hatóságoknak.

Mandal azt állítja, hogy a vakcina túladagolása semmilyen komoly mellékhatást nem okozott nála, sőt, megszüntette vagy enyhítette betegségeit. Például korábban fájt a térde és bottal járt, de mára ez eltűnt. Enyhült a hátfájása, javult az étvágya, erősebbnek és jobb általános állapotúnak érzi magát.

A férfi 2021 januárjában kapta az első vakcinát, szeptemberre pedig már 9 oltáson volt túl. Hamis személyi igazolványokat használt, és mindig másik oltóközpontot keresett fel, nehogy felismerjék. Volt olyan, amikor két oltását csupán 30 perc eltéréssel regisztrálták.

Az egészségügyi hivatal félrevezetése miatt Mandal azt kockáztatta, hogy letartóztatják, de azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz, ha felelősségre vonják. Felesége könyörgött a hatóságoknak, hogy mentsék fel a férjét, mert csak a betegségeit próbálta kezelni.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/RF._.studio)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top