nlc.hu
Életmód

Orvoshiány a Uzsoki utcai kórház tüdőgyógyászatán

Két tüdőgyógyász maradt az Uzsoki utcai kórházban, csökkentik az ellátást

Az orvoshiány nem csak a hajléktalanellátást, de a keddi ügyeleteket és az egyéb betegellátást is érinti.
Ágy egy kórházi szobában

A tüdőgyógyászati osztály kapacitásainak szélsőséges beszűkülése miatt 34-ből 20 ágyat december 1-től szüneteltetni kényszerülnek – írta Tóth Ferenc orvosigazgató a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház nevében a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK). Erről a hvg.hu számolt be Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő posztja alapján.

Tóth Ferenc a levelében arról is ír, hogy

összesen két tüdőgyógyász szakorvos maradt a kórházukban nyugdíjazás és elvándorlás miatt.

Ezért kéri, hogy a kórházat a rendszeres ügyelet és a hajléktalanellátás alól mentesítsék. Hozzáteszi, hogy minden erejükkel dolgoznak a szakorvoshiány pótlásán és amint ez sikerül, az ügyeletet visszaveszik.

„Budapest egyik tüdőgyógyászati központja volt, nemcsak a hajléktalan-, de a keddi ügyeleteket és természetesen az egyéb betegellátást is érinti az Uzsoki Kórház Tüdőgyógyászati Osztályának humánerőforrás problémája” – írta Kunetz Zsombor.

A megmaradt kapacitással a légcső és a hörgők megbetegedéseit kezelő bronchológiai készenlétet, illetve a tüdődaganatos betegek ellátását tudják továbbra is vállalni.

Az orvoshiány számos hazai kórházat érint, legutóbb arról írtunk, hogy az év végéig szünetel az onkológiai járóbeteg-ellátás az ajkai kórházban.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top