nlc.hu
Aktuális

Az onkológiai járóbeteg-ellátás szünetelése az ajkai kórházban

Az év végéig szünetel az onkológiai járóbeteg-ellátás az ajkai kórházban

Eredetileg nyár végén kellett volna helyreállnia az onkológiai járóbeteg-ellátásnak az ajkai Magyar Imre Kórházban.
Az ajkai Magyar Imre Kórház épülete

Júliusban írtunk arról, hogy humánerőforrás-hiány miatt a nyár végéig szünetel az onkológiai járóbeteg-ellátás az ajkai Magyar Imre Kórházban. A munkaerőhiány viszont azóta sem oldódott meg, ezért az ellátás nem állt helyre.

A hvg.hu vette észre a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) legújabb határozatát, amelyben Müller Cecília országos tisztifőorvos december 31-ig meghosszabbította korábbi határozatát, vagyis az év végéig szünetel az onkológiai járóbeteg-ellátás az ajkai kórházban. A határozathoz csatolt indoklás szerint a meghosszabbított szüneteltetés oka ezúttal „hosszan tartó, váratlan betegség”.

Az ajkai onkológiai betegeket így továbbra is a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban és a pápai Gróf Esterházy Kórházban látják el.

Szinte minden héten érkeznek hírek arról, hogy átmenetileg nem érhető el valamilyen ellátás egy-egy kórházban. Pár napja arról számoltunk be, hogy munkaerőhiány miatt szünetel a gyermek gasztroenterológiai szakrendelés a székesfehérvári kórházban.

(Kiemelt kép: Magyar Imre Kórház)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top