nlc.hu
Egészség

Szünetel az onkológiai ellátás az ajkai kórházban

Nyár végéig szünetel az onkológiai ellátás az ajkai kórházban

Újabb kórházban áll le egy fontos rendelés munkaerőhiány miatt.
Az ajkai Magyar Imre Kórház épülete

A nyár végéig nem lesz onkológiai járóbeteg-ellátás az ajkai Magyar Imre Kórházban – közölte a Facebookon Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, aki bejegyzésében megmutatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ erről szóló határozatát is.

A döntés indoklásában az olvasható, hogy a kórház az onkológiai járóbeteg-ellátást „teljes egészében szüneteltetni kényszerül a minimum feltételekben meglévő feltételek átmeneti hiánya miatt”. A talányos megfogalmazás mögött Kunetz Zsombor szerint a humánerőforrás hiánya áll.

Nincs kontroll, sem további szakvizsgálat sem. Ez azzal fog járni, hogy a friss, még nem ismert tumoros betegek szakvizsgálata jelentős mértékben csúszni fog, hiszen a megnövekedett terhelést nehezen fogják bírni

– fogalmazott a posztjában az egészségügyi szakértő.

Az érintett betegek ellátására a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat és a pápai Gróf Esterházy Kórházat jelölték ki. 

Kunetz emlékeztetett, hogy munkaerőhiány miatt szintén szünetel az ellátás nyár végéig a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház fül-orr-gégészetén, míg Tolna megyében a megyei kórház teljes rehabilitációs és krónikus betegellátási spektruma. Arról pedig mi is írtunk, hogy több magyar kórházban csak kijelölt napokon lehet szülni. 

(Kiemelt kép: Magyar Imre Kórház)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top