nlc.hu
Életmód

Megcsalás jelei

3 pszichológiai jel, hogy a párod megcsal téged

Ha biztosra mennél a szerelmed hűségét illetően, az alábbi jelekre érdemes odafigyelned.

Sajnos bármennyire is biztosak vagyunk a kapcsolatunkban, néha-néha megjelenik a vállunkon a kisördög, aki belénk rakja a parát. Ilyenkor pedig csak azon az egy kérdésen kattog már az agyunk, hogy „Vajon megcsal a pasim?”. Szerencsére viszont a pszichológiában vannak olyan jelek, amik a szerelmed hűtlenségét jelezhetik. Így ha ezeket nem veszed észre, meg tudod nyugtatni magad… vagy ugye bebizonyosodhat a gyanakvásod. Dr. Kimberly Moffit pszichológus, kapcsolati tanácsadó a TikTokon osztott meg három ilyen jelet, amit most mi tolmácsolunk neked.

Páváskodás

Az első dolog, ami azonnal szemet szúrhat, ha újonnan kifejezetten érdekelni kezdi a pasidat a külseje. Szóval, ha eddig nem járt kondizni, de most hirtelen ez lett a legnagyobb szenvedélye, vagy korábban fintorgott a parfümön, amit vettél neki, most viszont te vagy az, aki majd’ megfullad a köré fújt illatfelhőtől, esetleg hirtelen beújít pár új alsónadrágot a kinyúlt, lyukas darabok mellé (hiába kérted már egy örökkévalóság óta ugyanerre). „Ennek az az oka, hogy a hűtlen fél úgy érzi, hogy újra az ismerkedési fázisban van. Így a legjobb oldalát akarja mutatni, miközben abba már belekényelmesedett, hogy neked imponáljon” – magyarázza dr. Moffit. Megjegyzi, hogy a párterápiák során a drasztikusan, és hirtelen megváltozott külső a leggyakoribb dolog, amit a partnerek észrevettek az őket megcsaló fél viselkedésében.

Megcsalás jelek

Fotó: stock_colors/Getty Images

Telefonozás titokban

Szintén egészen szembetűnő, hogy amikor valaki félrelép, az élete árán is őrizet alatt tartja a telefonját. Merthogy ha egyszer megcsalt téged, akkor a srác biztos, hogy üzeneteket vált (akár SMS, akár chatelés formájában) a másik nővel, a telefonja pedig a legnagyobb bizonyíték erre. Tudja, hogy amint a mobilja közelébe jutsz, lebukott.

Időnyerő

„A megcsaláshoz idő kell, ezért biztosítania kell magának az időt, hogy fenntartsa a viszonyát anélkül, hogy te megtudnád” – kezdi magyarázni a harmadik szempontot a pszichológus. A munkaügyben való utazás az egyik leggyakoribb módja annak, hogy időt és teret teremtsen magának a hűtlen fél. Akár valóban elutazik, akár csak azt mondja, biztos lehetsz benne, hogy mikor rákérdezel, milyen napja volt, valami nagyon hosszú leírással fog válaszolni. A cél, hogy túltermelődj ezzel a sok infóval, hogy a végén már ne maradjon lehetőséged sem kérdéseket feltenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top