nlc.hu
Életmód

Transznemű nő ejtett teherbe egy 14 éves lányt

Börtönre ítélték a transznemű nőt, aki teherbe ejtett egy 14 éves lányt

A 25 éves transz nő az áldozat családjának a barátja volt, eleinte a szülőket is megvezette.
Két tinilány rövidnadrágban

Kilenc és fél év börtönbüntetésre ítélt egy brit bíróság egy 25 éves transznemű személyt, aki teherbe ejtett egy 14 éves lányt – írja a BBC.

A David Orton, illetve Danielle Rose Gemini névvel illetett elkövető behálózta a lányt, majd szexuális kapcsolatot létesített vele. Az elkövető a család barátja volt, és gyakran aludt náluk.

„Orton kihasználta az áldozat sebezhetőségét, és nemcsak az áldozatot, hanem a szüleit is megtévesztette, mert azt hitték, hogy Orton valódi barát” – mondta Det Con Le Boutillier nyomozó. A szülők 2020 októberében fogtak gyanút, és bár eleinte a lány elhárította az aggodalmakat, 2021 júniusában mindent elmondott a rendőrségnek.

A kihallgatások során Orton tagadta, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna. A rendőrség közlése szerint Orton az elkövetés idején nőként azonosította magát. A rendőrség az esetről szóló közleményében férfiként jellemezte, a BBC pedig az ítéletről szóló hírében transz nőként hivatkozott rá.

Ortont gyerekkel folytatott közösüléssel, valamint 13 és 15 év közötti lány megerőszakolásával vádolták. A nemi erőszakban végül nem találták bűnösnek, így végül 9 és fél évig tartó börtönbüntetésre ítélték.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top