nlc.hu
Életmód

Kiszabadult Mark, az albán éttermi medve

20 év után kiszabadították Markot, az albán éttermi medvét – videó

Hamarosan Mark is boldogan fog élni.
Mark a medve

Kiszabadították Markot, az albán medvét, amely 20 évig raboskodott egy ketrecben egy étterem udvarán, Albánia fővárosában, Tiranában.

Karmai lekoptak a járkálástól, fogai pedig kitörtek a ketrec fémrúdjainak harapdálásától.

„Albánia utolsó éttermi medvéjének már úton van a segítség! Csapatunk jelenleg is úton van, hogy megmentse és az arbesbachi medvemenhelyre vigye” – közölte egy osztrák szervezet.

Mark egy úgynevezett éttermi medve: vagyis olyan medve, amelyet turistalátványosságként tartanak éttermek közelében, például az udvaron. A Markhoz hasonló medvék évtizedeket töltenek kis ketrecekben, csak azért, hogy szórakoztassák az étterem vagy szálloda látogatóit. A nem megfelelő körülmények, amelyek között tartják őket, nagyon megterhelőek az állatok számára, mind fizikailag, mind mentálisan.

A Négy Mancs és más állatvédő szervezetek azon dolgoznak, hogy megmentsék ezeket a medvéket, és jobb életet biztosítsanak számukra. Ennek eredményeképpen 2016 és 2022 között több mint 30 medvét sikerült megmenteni és vadállatmentő központokba szállítani.

Ezek közül tíz medve jelenleg a Négy Mancs medvemenhelyeken és partnerprojektekben él Bulgáriában, Koszovóban, Svájcban és Németországban. Ezek a medvék esélyt kaptak arra, hogy természetesebb környezetben éljenek, és megkapják a boldog és egészséges élethez szükséges gondoskodást és támogatást.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top