nlc.hu
Életmód

Világrekord: babakocsit tolva futott le 10 kilométert egy apa

Világrekordot döntött az apa, aki babakocsit tolva futott le 10 kilométert

Négy gyerekét tolta egyszerre a babakocsiban!

Egy Virgina állambeli férfi fogta a négy gyerekét, bepakolta őket egy babakocsiba, és lazán lefutott 10 kilométert mindössze 48 perc, 1 másodperc alatt. Ezzel pedig Guinness-világrekordot döntött.

A férfit Steven Christophernek hívják, az amerikai légierő pilótájaként dolgozik, a rekordot pedig a Run the Greenway elnevezésű versenyen állította fel, ahol egy négy üléses babakocsit tolt maga előtt egész végig. Ebben ült a négy és kétéves gyermeke, illetve két 10 hónapos csecsemője. 

Apuka babakocsival fut

Illusztráció (Fotó: peakSTOCK/Getty Images)

„Az igazi kihívás, ami miatt szerintem ez világrekord lett, hogy úgy tolod a négy gyerekkel a babakocsit, hogy közben szórakoztatni is kell őket, hiszen sokáig ülnek ott. Mindezt változó időjárási és egyéb körülmények mellett” – mondta Christopher. A férfi, aki akkor döntött úgy, hogy megkísérli megdönteni a világrekordot, amikor korábban a legidősebb gyerekét tolta maga előtt egy félmaraton során, nem győzte elégszer hangsúlyozni, hogy a 10 kilométer lefutása igazából gyerekjáték. A gyerkőcök elrendezésének logisztikája és lefoglalása volt az, ami megnehezítette a kihívást, amit saját magával szemben állított. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top