nlc.hu
Életmód

Pénzt kér a karácsonyi menüért

Pénzt kér a rokonoktól a karácsonyi lakomáért ez a nő

A karácsonyi vacsorát illetően is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Nos, ebben a családban új irányt vett a jól bevált tradíció.
Karácsonykor meglepődött kisfiú

Újabb elemmel bővülhet a karácsonyi családi összejövetelekkel kapcsolatos ellenérzések listája: az erőltetett mosolyok és kínos kérdések helyett arra is fel kell készülni, hogy benyújthatják a számlát a vendéglátásért!

Mindez nemcsak karácsonyi mese, hanem nagyon is valóságos „veszély”: Caroline Duddridge családjában mélyen a zsebébe kell nyújnia annak, aki elfogadja a meghívást és részt vesz a családi vacsorán. A nő megelégelte, hogy rengeteget kell dolgoznia a fogások elkészítéséért, nem mellesleg pedig sokat kell költenie az alapanyagok beszerzéséért és a sütés-főzés során használt energiáért.

A 63 éves Caroline családjában hagyománnyá vált, hogy ő készíti a karácsonyi étkeket, a különleges az összejövetelben azonban az, hogy a résztvevőknek fizetni kell a vacsoráért. „November végén összesítem, ki fizetett és ki nem. Ezt követően rátelefonálok azokra, akiktől még nem jött utalás, és emlékeztetem őket a fizetendő összegre. Eddig még senki nem mondott nemet a meghívásra csak azért, mert pénzt kérek a karácsonyi menüért” – mesélte az asszony.

Caroline még a tulajdon unokáitól is beszedi a pénzt, azt mondja ugyanis, hogy a nyugdíja túl alacsony ahhoz, hogy 12 fős vacsorát adjon a családnak. Mikor befut minden utalás, összesíti a rendelkezésre álló keretet, megtervezi a menüt és elkezdni vadászni a boltok akciós ajánlatait. „Tudom, hogy sokan megvetnek ezért, de nem érdekel. Az ételek mellett a főzés, a melegítés és a takarítás díját is kifizetik a vendégek, szerintem ez így igazságos” – tette hozzá a nagymama, aki nagyon meglepődött azon, hogy nem zúdult rá népharag.

Kiderült, többen is hasonlóan járnak el, sőt jó pár netezőnek ő adta meg az utolsó löketet ahhoz, hogy pénzt szedjen az ünnepi összejövetelre hívott családtagoktól.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top