nlc.hu
Életmód

Fotó a felújított Corvin Áruházról

Eltűntek az állványok, megmutatta új arcát a Corvin Áruház

Újabb szakaszon került le az állványzat, egyre többet mutat magából a felújított Corvin Áruház.
A felújítás alatt álló Corvin áruház homlokzata a fõvárosi Blaha Lujza téren 2022. szeptember 29-én

A tervek szerint jövő tavasszal nyitja meg újra kapuit Budapest egyik ikonikus épülete, a Blaha Lujza téren található Corvin Áruház.

Az évek óta felújítás alatt álló épületről pár hónapja már mutattunk képet, de ahogy a munkák előrehaladtával el-eltűnnek az állványok, egyre többet mutat magából az egykor bádogdobozba zárt épület.

A 24.hu vette észre, hogy a Színes Erzsébetváros Facebook-oldal tett ki egy friss fotót a Corvin Áruház láthatóvá vált részéről, amit látva valószínűleg kevesen ismernék fel az épületet.

Az eredetileg 1926 tavaszán megnyílt áruház épülete Reiss Zoltán tervei alapján épült fel, és Magyarország legszebb áruháza volt. A II. világháború során megsérült, de 1948-ban – államosítás után – felújították és Budapest Nagyáruház néven újra megnyitották.

Az 1956-os forradalom idején a korábbiaknál nagyobb károk keletkeztek benne, az átfogó rekonstrukciója azonban elmaradt. Kisebb felújításokat végeztek rajta, 1967-ben pedig felkerült rá az az alumínium borítás, amely egészen 2018 tavaszáig fedte a klasszicizáló stílusú, díszes homlokzatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top