nlc.hu
Életmód

Többeknek nem fog működni a WhatsApp

Januártól 40 fajta régebbi mobilon nem fog működni a WhatsApp – a tiéd is köztük lehet

Aki a listán van, annak új készülékre lesz szüksége.
WhatsApp alkalmazás ikonja egy okostelefonon

Januártól a WhatsApp több millió felhasználó telefonján nem fog működni, jelentették be a fejlesztők a LadBible szerint. A leállás az olyan nagy gyártók régebbi modelljeit is érinti, mint a Samsung vagy az Apple és ha a telefonunk a listán van és továbbra is használni akarjuk az alkalmazást, érdemes lesz új készüléket venni.

Az érintett telefonmodellekkel rendelkezők figyelmeztető üzenetet kapnak, mielőtt a WhatsApp leállna, így nem kell azon aggódni, hogy a semmiből ránk zúdul a frissítés.

A WhatsApp a frissítést – amely több mint 40 telefontípust érint – a következőképpen magyarázta: „A készülékek és a szoftverek gyakran változnak, ezért rendszeresen felülvizsgáljuk, hogy milyen operációs rendszereket támogatunk”.

„Annak eldöntéséhez, hogy mit ne támogassunk tovább, más technológiai vállalatokhoz hasonlóan minden évben megnézzük, hogy melyek a legrégebbi készülékek és szoftverek, amelyeket a legkevesebb ember használ. Emellett előfordulhat az is, hogy ezek az eszközök nem rendelkeznek a legújabb biztonsági frissítésekkel, vagy a WhatsApp futtatásához szükséges funkciókkal” – részletezték.

A kivonni szánt készülékek teljes listája itt érhető el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top