nlc.hu
Életmód

A Miss Universe 2023 győztese

Miss Universe: fülöp-szigeteki–amerikai származású versenyző lett a világ szépe

Miss USA lett idén a Miss Universe.

A 28 éves Miss USA, a fülöp-szigeteki–amerikai származású R’Bonney Gabriel nyerte a 71. alkalommal megrendezett Miss Universe szépségversenyt. Ezzel ő lett az első filippínó származású amerikai győztes a verseny történetében – számolt be a Telex. Az USA amúgy 10 év után nyert ismét Miss Universe-t.

R'Bonney Gabriel

R’Bonney Gabriel lett a Miss Universe 2023 győztese – Fotó: Jason Kempin/Getty Images

Mint a portál megjegyzi, a Miss Universe verseny jelentkezési feltételei az utóbbi években nagyon megváltoztak, ugyanis anyák és házas nők is jelentkezhetnek már a versenyre. Amikor Gabriel bejutott a Top5-be akkor azt kérdezték tőle, hogy mit változtatna még meg a versenyen, mire azt válaszolta, hogy eltörölné a jelentkezési korhatárt, mivel 28 évesen ő is elérte már a felső korhatárt.

A houstoni születésű R’Bonney Gabriel modell, divattervező és varrótanár, aki munkájában a környezetvédelmet helyezi előtérbe: a ruhadarabok készítéséhez újrahasznosított anyagokat használ – írja az Index. “Varrótanfolyamokat tartok olyan nőknek, akik túlélték az emberkereskedelmet és a családon belüli erőszakot” – árulta el magáról a verseny során.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top