miss universe

miss universe

miss universe hungary

szépségverseny

miss universe

Minden infó egy helyen a miss universe versenyről

A Miss Universe a világ egyik legrangosabb és legnézettebb szépségversenye. A Miss Universe Organisation jogai 1996 óta Donald Trump ingatlanmogul cégének tulajdonában vannak. A Miss Universe hazai változata a Miss Universe Hungary. A magyarországi verseny 1992-től létezik, szervezésének jogait 2014-től Andrew G. Vajna és Vajna Tímea cége birtokolja.

A Miss Universe versenyt először 1952-ben, a kaliforniai Long Beach-en rendezték meg, akkor a finn Armi Kuuselát találták a legszebbnek. 1960-tól Floridába, Miami Beach-re költözött a látványosság. Tizenkét évvel később világméretűvé vált a Miss Universe, ekkortól világszerte minden évben a Föld más-más országában rendezik meg a Miss Universe vezető tévétársaságok által közvetített döntőjét. Jelenleg 90 ország versenyzői indulnak a Miss Universe-en.

A Miss Universe Hungary 2015 győztese Nagy Nikoletta lett, így ő képviselheti Magyarországot a Miss Universe 64-ik alkalommal megtartott világdöntőjén, ami Londonban lesz. A verseny hitvallása szerint a Miss Universe szépségkirálynői népszerűségüket különféle jótékonysági célok érdekében használják.