TV-sztárok

Az ész a fontos, nem a haj: Miss Universe leszámolt az előítéletekkel

Elértünk már oda, hogy ne a hajhossz alapján kapjanak a modellek munkát? Nyert már valaki korábban szépségversenyt rövid hajjal? Körbenéztünk, mi a helyzet a világban.

Végre megtörtént! 2019-ben egy rövid hajú hölgy nyerte a Miss Universe világversenyt. A dél-afrikai Zozibini Tunzi így nyilatkozott a verseny után:

„Olyan világban nőttem fel, ahol az olyan nőket, mint én – ilyen bőrszínnel és ilyen hajjal – sosem nevezték szépnek. Azt hiszem, ezek az idők véget értek.”

Megnézem
Összes kép (4)

A színésznők között egyre népszerűbb a rövid haj, gondoljunk csak Kirsten Stewartra, Michelle Williamsre, vagy Lupita Nyong’ora. De mi a helyzet a modellekkel és a szépségkirálynőkkel? Mennyire keresett a szépségiparban a rövid hajú nő?

Megnézem
Összes kép (3)

A Victoria Secret modell, Maria Borges szintén rövid hajjal szokott vonulni a kifutón. Évekig futott a televízióban Tyra Bank szupermodell modellkereső műsora. Banks 2017-ben szintén levágatta a haját. Elképesztően jól állt neki, de végül újra megnövesztette.

Maria Borges szeptemberben a milánói amfAR gálán (Fotó: Vittorio Zunino Celotto/amfAR/Getty Images for amfAR)

Cara Delevingne is két évvel ezelőtt mutogatta meg világos szőke pixie frizuráját. Amit rendszeresen hajpánttal, vagy egyéb kiegészítővel viselt. Kate Moss 2001-ben villantott hosszabb pixie fazont. És az emberek imádták.  Ám már jóval előtte, 1989-ben Linda Evangelista megmutatta, hogy a nőiesség nem a hajunk hosszán múlik.

Megnézem
Összes kép (3)

Ami a szépségversenyeket illeti, Gabriela Kratochvílová 2013-ban lett az első rövid hajú szépségkirálynő Csehországban. 2015-ben a Miss Universe világversenyen mindenki a Jamaikai versenyzőt tartotta a legnagyobb esélyesnek, de végül csak ötödik lett. A családja szerint azért veszített, mert Halle Berryéhez hasonló, rövid haja volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top