nlc.hu
Trend

Béága Tünde ruhái a Miss Universe világversenyen

Innen volt olyan ismerős a magyar szépségkirálynő estélyi ruhája

A hétvégén zajlott Miss Universe világversenyen Blága Tünde képviselte hazánkat, egy igencsak ismerős ruhában.

Szombaton Salvadorban rendezték meg a Miss Universe idei világversenyét, ahol a nicaraguai Sheynnis Palaciost választották meg a földkerekség legszebb nőjének. Első udvarhölgye a thai Anntonia Porsild, míg a második udvarhölgy az ausztrál Moraya Wilson lett. 

Sheynnis Palacios

A nicaraguai Sheynnis Palacios nyerte idén a Miss Universe döntőjét (Fotó: Marvin RECINOS / AFP)

Magyarországot ebben az évben Blága Tünde képviselte a világversenyen, akinek azonban sajnos nem sikerült bekerülnie az első 20 induló közé. A 27 éves, Erdélyből származó modell viszont szerencsére nem járt úgy, mint két éve elődje, Jázmin Viktória, aki – mint ismeretes – kénytelen volt egy 10 ezer forintos Zara ruhában színpadra lépni a nemzeti viseletek fordulójában, ugyanis a ruhája nem érkezett meg időben a verseny helyszínére.

Blága Tünde öltözékeit Rabócsi Renáta nyíregyházi divattervező készítette el a versenyre. A nemzeti viseletek fordulójában a szépségkirálynő vörös alsószoknyát villantó, kacér menyecskeként vonult fel. Az uszálytól eltekintve kissé mazsorett-egyenruha hangulatú öltözékén felbukkant lényegében minden ilyenkor „kötelező” elem és motívum, gyakorlatilag pontosan olyan volt, amilyennek egy szépségversenyre szánt nemzeti viseletet elképzelünk – az összes erre vonatkozó sztereotípia mentén. 

Blága Tünde nemzeti viselete

Blága Tünde nemzeti viselete a Miss Universe világversenyen (Fotó: Hector Vivas/Getty Images)

Az esélyi ruhás fordulóban aztán Tünde egy magasan sliccelt, vörös, flitteres, uszályos estélyiben lépett színpadra, mely kétségkívül látványos darab volt és hibátlanul is állt a szépségkirálynőnek. Azonban ismerősnek tűnt kissé…

Blága Tünde az estélyi ruhás felvonuláson

Blága Tünde az estélyi ruhás felvonuláson (Fotó: Hector Vivas/Getty Images)

És valóban! Két évvel ezelőtt Jázmin Viktória egy igencsak hasonló estélyi ruhában versenyzett (ez nem a már említett Zara ruha volt, hanem a másik öltözéke, mely egyedileg készült a számára), azzal a különbséggel, hogy ő operakesztyűket nem viselt hozzá. 

Jázmin Viktória

Jázmin Viktória estélyi ruhában a 2021-es Miss Universe-en (Fotó: Menahem KAHANA / AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top