nlc.hu
Trend

A Miss Universe mém

Artikulálatlanul üvöltött a szépségkirálynő, mém lett belőle 5 év után

Az országuk nevét ordító Miss Universe versenyzők videóiból készült mémek népszerűsége immár a Wednesday-táncéval vetekszik.
Eva Colas Miss Universe Franciaország 2018

A Miss Universe világversenyen bevett gyakorlat, hogy az indulók a műsor elején, négyes vagy ötös csoportokban a színpadon felállított mikrofonokhoz vonulnak, majd egyesével, lelkesen elkiáltják a saját nevüket, illetve annak az országnak a nevét, melyet képviselnek. Mindezt a megmérettetés okozta felfokozott állapotban, a hangos zenét és a közönség tombolását túllicitálva kell megtenniük, így lényegében érthető, hogy sokuknak nem feltétlenül sikerül kellemes hangszínnel és hibátlan artikulációval teljesíteniük a feladatot. Bár mindez nem számít újdonságnak, azonban mégis az elmúlt hetekben lepték el az üvöltöző szépségkirálynőket parodizáló mémek a közösségi oldalakat. De miért épp most? És hogyan is indult ez az egész?

Még tavaly december 23-án a Miss Universe témájával foglalkozó @therialqueenmissology TikTok-oldal tette közzé azt a videót, melyet a 2018-as (!) világverseny résztvevőinek országnév-kiáltásaiból vágott össze. (Az az évi magyar versenyző, Kecskés Enikő 1:20-nál látható.) Ebben szerepelt Eva Colas különösen szerencsétlenül sikerült bemutatkozása is: a francia szépségkirálynő hangja ugyanis durván megcsuklott, a France szó elordítása közben. 

A videót először a @funnymeeeeeeemes TikTok-oldal vette át és osztotta meg december 29-én, ennek köszönhetően vált virálissá a közösségi médiában, közel 2 millió millió megtekintést produkálva. Január 6-án aztán a lengyel Stefan Bielik posztolta ki a videó egy részét a Twitterre, már direkt a francia szépségkirálynő bakijára koncentrálva. Bár magát a versenyt helytelenül Miss World-ként nevezte meg, a poszt hatalmasat ment, azóta közel 48 millió felhasználót ért el. 

Innentől kezdve pedig elszabadult a pokol. A közösségi oldalakon egyre-másra bukkantak fel a videóból készült mémek, melyek közül különösen azok mentek nagyot, melyeken a tartalomkészítők maguk parodizálják az üvöltő szépségkirálynőket. A legnagyobb népszerűségre ezek közül is egy brazil tiktokker, Murilo Lorran videói tettek szert, melyek közül az elsőt 3 hét leforgása hét alatt több mint 73 millióan nézték meg. És el kell ismerni, megérdemelten.

@murilorran Tive que fazer a minha versão! 😂😂 #missuniverse #miss ♬ som original - murilorran

Bár a mém a 2018-as verseny felvételeivel indult, azóta előkerültek további évek videói is, illetve időközben az idei Miss Universe is lezajlott, ahol a laoszi versenyző produkált a korábbi francia szépségkirálynőével vetekedő ordítást.

Eva Colas egyébként viccesen fogja fel, hogy 5 évvel ezelőtti bakija mémmé vált. Olyannyira, hogy ő maga is posztolt már egy videót ezzel kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top