nlc.hu
Életmód

Ez a zseni kisfiú durva eredményeket ért el

A szülei sem sejtették, hogy a kisfiú ilyen durva eredményeket fog elérni egy IQ-teszten

Kétéves korában magától megtanult olvasni, és jelenleg 139-es IQ-val rendelkezik Teddy Hobbs.

A most négyéves Teddy Hobbs már kisgyermekként az ország legfiatalabb Mensa-tagjává vált, 139 az intellienciahányadosa, és többek között hat nyelven tud 100-ig számolni. A Mensa egyébként nem más, mint egy nemzetközi csoport, amely csak olyan tagokat vesz fel, akiknek az IQ-értéke a 98-nál magasabb. 1946-ban alapították Angliában, ma közel 140 ezer tagja van a világ száz országában. Magyarországi szervezete a Mensa HungarIQa. A Mensa célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre. Egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint elérése intelligenciatesztünkön.

zseni kisfiú

Fotó: Getty Images

A kisfiú a Stanford Binet-teszten 160-ból 139 pontot ért el, amivel sokkolta szüleit, ugyanis azoknak fogalmuk sem volt arról, hogy mennyire okos a gyermekük.

A Somerset állambeli Portisheadből származó büszke szülők, Beth és Will Hobbs csak az iskolakezdés előtt vizsgáltatták meg fiukat. Miután elvégezte a tesztet, a szülők megdöbbentek az eredményen, és hogy a gyerekük Mensa-tag lehet.

„Kicsit úgy voltunk vele, hogy “pardon?”. Tudtuk, hogy olyan dolgokra is képes, amire a társai nem, de azt hiszem, nem tudtuk, hogy mennyire jó.”– mondta az édesanya a Sun-nak. Teddy most már képes akár Harry Potter-könyveket is olvasni, már ha a szülei megengedik neki. Beth szerint Teddy zsenialitása egyszerre áldás és átok is, mivel kevés érdeklődést mutat néhány olyan “normális” dolog iránt, amit egy átlagos gyerek élvez, ilyen a tévé, vagy a játék.

Az ő elképzelése a szórakozásról az, hogy szeret leülni és elmondani a szorzótáblákat, egyszer a törtek miatt annyira izgatott lett, hogy orrvérzést kapott”

A páros azt mondja, hogy igyekszik úgy nevelni a fiúkat, hogy ne alakuljon ki nála semmiféle “felsőbbrendűségi komplexus”.

Szintén kétévesen lett Mensa-tag Kashe Quest, akinek az intelligencia-hányadosa 146, és ezzel a teljesítménnyel ő lett a legfiatalabb tagja a nemzetközi egyesület helyi szervezetének.

(Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top