nlc.hu
Életmód
Tetovált nő

100 tetoválás és 12 piercing segített Lisának, hogy elfeledje a bántalmazások borzalmait

Már 100 tetoválás borítja annak a nőnek a testét, akinek ez az önkifejezési forma segített túllépni az őt ért iskolai bántalmazásokon.

Gyerekként éveken át bántalmazták iskolatársai a most 33 éves, finn nőt, Lisát. Egy évtizeden keresztül zaklatás áldozata volt és ahogy telt az idő, egyre jobban átadta magát az érzésnek, miszerint nincs helye ebben a világban. „Elkezdtem hinni azokban a dolgokban, amiket a bántalmazóim mindennap mondtak nekem, nagyon rossz volt az önbecsülésem és azt gondoltam, hogy undorító vagyok.”

Mindössze 16 éves volt, amikor arra az elhatározásra jutott, hogy felvállalja önmagát. Kezdetben az alternatív kultúrák iránti szeretet inspirálta, így elkezdett rock n’ roll és punk stílusú ruhákat viselni. Nem sokkal később piercingeket és tetoválásokat csináltatott, ami segített, hogy rálépjen az önkifejezés útjára. „Sokkal jobb a kapcsolatom önmagammal és mindegyik tetoválás után egy picit jobban érzem magam a bőrömben.

piercinges és tetovált lány

Lisa kiskorában és most (Fotó: Profimédia)

Lisa testét jelenleg 100 tetoválás és 12 piercing borítja. Azt mondja, a tetoválások világa már sokkal inkább a spiritualitást jelképezi számára. Tisztában van vele, hogy szokatlan megjelenése sokakat kellemetlenül érint, legfőképpen a férfiak érzik magukat kényelmetlenül, ettől függetlenül az emberek elfogadóak és többnyire bókokban részesítik a stílusa miatt. Lisának a tetoválások segítettek hátrahagyni a múltat.

Túl vagyok azon a korszakon, amikor zaklattak. Nagyon boldog és elégedett vagyok a tetovált női identitásommal.

Lisa jelenleg esküvőjére készül zenész vőlegényével – írja a brit Metro című újság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top