nlc.hu
Életmód

Hajsza: így fogták el a fővárosban csatangoló rókát

Egy róka csatangolt a fővárosban, így fogták el a turistáskodó állatot – fotók

Kisebb városnéző túrát tartott az a róka, amíg a rendőrök próbálták befogni a fővárosban.
Róka a kerítésen

A vörös szőrű állat Ferencvároson keresztül egészen Józsefvárosig járta be Budapest utcáit, miközben a rendőrök és egy állatmentő szervezet próbálták befogni. Az állatot végül sikerült becserkészni és egy erdős részen szabadon engedni. Az első bejelentés a Lurdy ház környékéről érkezett, hogy egy róka járkál a környéken, ám mire kiértek a hatóságok, az állat már a Losonci téri játszótéren volt.  Ott egyébként már majdnem sikerült a rendőröknek elkapniuk, ám az állat egy kerítés alatti részen kipréselte magát és a Baross utca felé véve az irányt, indult tovább.

A hajszában elég sokan részt vettek: gyalogos és autós rendőrök üldözték, és végül az újpesti Állatmentő Liga profi csapata vetett véget a kergetőzésnek. A rókát egy Budapest határán kívüli erdőben szabadjára engedték.

Íme képekben a hajsza, amiket az Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat Újpest tett fel a hivatalos Facebook-oldalukra:

A közhiedelemmel ellentétben a róka nagyon szerethető, bohókás, a családjáról végtelen szeretettel gondoskodó állat, ezt állítja „Rókales” Norbi, akit rengetegen követnek a TikTokon és mi is készítettünk vele egy videót. 

Kiemelt fotó: Getty Images

(Blikk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top