nlc.hu
Életmód

Ennyit keresnek az influenszer kutyák

Kutya jó dolguk van: piszkosul jól keres az internet 5 leghíresebb házi kedvence

A petfluenszerek, vagyis az állati influenszerek keményen dolgoznak, és munkájuk busásan megtérül... a gazdiknak, hiszen akinek a házi kedvence benne van a top ötben, az dollármilliókat is zsebre tehet.

A kisállatos képek és videók nélkül az internet egy hihetetlenül sivár hely lenne, bármilyen rossz napja is van az embernek, ha valaki küld egy macskás videót, máris szebb fényben látjuk a világot. Nem is csoda, hogy a közösségi oldalak nemcsak embereket emeltek be a reflektorfénybe, hanem házi kedvenceket is. És az online hírnevet ők, pontosabban gazdáik is kihasználják, egy bizonyos követőszám felett bizony megjelennek a szponzorált posztok is, miközben persze arra is ügyelnek, hogy népszerűségüket kihasználva több jó ügy mögé is beálljanak, ahogyan tette Winston Chuchquill, az utazó sün.

Hogy pontosan mennyit is keresnek az internet legbefolyásosabb kisállatai, azt nyilván csak megsaccolni lehet, több lista is készült arról, hogy átlagosan mennyit is ér egy poszt az oldalakon, és ugyan nem minden számjegy stimmel, de nagyságrendileg azért egyeznek az összegek.

Jiff, a pomerániai törpespicc

Instagram: @jiffpom

Követők száma: 10,5 millió

Jiff tízéves korára igazi dollármilliomos lett, ha hihetünk a számoknak. A világ leghíresebb törpespiccének nemcsak saját Instagram-oldala van, hanem rajongói követhetik a Youtube-on, Twitteren, Facebookon és a TikTokon is, és egy ilyen médiabirodalmat nehéz lenne csak a gazdinak menedzselni, ezért le is szerződtek egy ügynökséghez. Jiff az elmúlt években feltűnt Katy Perry Dark Horse című videójában, illetve olyan cégek reklámkampányaiban, mint a Target, a Banana Republic és CoverGirl. Mint a legtöbb hírességnek, neki is jelent már meg könyve, és díjakat is kapott, de amit viszont kevés sztár mondhat el magáról, saját emojikészlete is van. Egyes oldalak szerint egy Instagram-posztjával akár 45 ezer dollárt (13 millió forint) is kereshet, más internetes kalkulátorok szerint pedig inkább 20 000 és 35 ezer dollár között van ez az összeg.

Jiff bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is, mert egy kutya sem tud olyan gyorsan megtenni 10 méter a hátsó lábain és öt méter a mellős lábain mint ő...állítólag.

Jiff bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is, mert egy kutya sem tud olyan gyorsan megtenni 10 métert a hátsó lábain és 5 métert a mellső lábain mint ő… állítólag (Fotó: Profimedia)

Nala

Instagram: @nala_cat

Követők száma: 4,36 millió

Ahhoz képest, hogy a macskák az internet urai, az első öt között nincsen sok internetes macskasztár, igaz, az elmúlt években két nagyon kedves és imádnivaló petfluenszert is elveszítettünk, Lil Bub és Grumpy Cat sincs már velünk. De itt van nekünk Nala, akit gazdája pár hónapos korában hozott el egy menhelyről még 2010-ben. Akkor persze még egyikük sem sejtette, hogy ő lesz a legtöbb instagramos követővel rendelkező macska, illetve a világ legjobban kereső cirmosa. Nala egyes források szerint több mint 19 000 dollárt (5,5 millió forintot) is kereshet egy Instagram-poszttal, míg mások szerint 8600 és 14 400 dollár között.

Doug, a mopsz

Az internet mopszkirálya Doug, 2012-ben látta meg a napvilágot, és azóta igazi popkulturális ikonná vált. Míg az Instagramon (csak) négymillióan,  a Twitteren pedig (csupán) 2,7 millióan követik, a Facebookon hatmillió, a TikTokon pedig  5,7 millió rajongója van. Szép teljesítmény, amit többek között azzal jutalmaztak, hogy  kétszer is megnyerte a People’s Choice-díjat a kedvenc állatok kategóriájában. De mit jelent ez számszerűsítve? Vannak, akik szerint egy posztja potenciálisan 17 800 dollárt (kb.  5,2 millió forintot) is hozhat a konyhára, mások szerint egy instagramos bejegyzés 8000-13 500 dollárt jelent.

Instagram: @itsdougthepug

Követők száma: 4 millió

Juniper, a róka

Instagram: @juniperfoxx

Követők száma: 3 millió

Juniper, az elragadó ravaszdi egy szőrmefarmon született, innen menekítették ki, és ezután lett a világ legboldogabb és persze legnépszerűbb rókája. Juniper most már több szelíd ragadozóval is osztozik otthonán, így Instagram-oldalának már nem ő az egyedüli sztárja. Gazdája, Jessica Coker pár évvel ezelőtt könyvet is írt az életükről, és arról, milyen kihívás, ha az ember rókákat választ házi kedvencnek. Juniper és barátai egyes források szerint több mint 13 000 dollárt (3,8 millió forintot) is kereshetnek egy instás poszttal, míg mások szerint inkább 6000 és 10 000 dollár között mozog az átlag.

Maru, a shiba inu

Instagram: @marutaro

Követők száma: 2,55 millió

Shinjiro Ono egy állatkereskedésben talált rá a cuki shiba inu kölyökre, és úgy döntött, hogy életüket a közösségi oldalakon alaposan dokumentálja majd. Akárcsak Dougnál, valószínűleg Marunál is sokat számított az, hogy a mopsz és a shiba inu is egy nagyon népszerű kutyafajta. Bár – ahogyan írtuk korábban  nem szerencsés bedőlni a trendeknek, bármennyire is cukinak és fotogénnek tűnik egy fajta, alaposan utána kell járni, hogy a leendő kedvencünk és a mi igényeink és szükségleteinek mennyire passzolnak egymáshoz. Persze a távolból, vagyis az interneten nyugodtan csodálhatjuk őket, és sokan ezt is teszik, ebből pedig Maruék nagyon jól tudnak profitálni. Egyes oldalak azt írják, hogy Maru egyetlen posztja akár 11 700 dollárt (3,4 millió forintot) is érhet, mások szerint inkább 5000 és 8500 dollár az értéke.

Híres házi kedvencek és hírességek házi kedvencei:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top