nlc.hu
Életmód

40 éve nem vágta le a körmeit

40 éve nem vágta le a körmeit, így néz ki most

Gyerekként rágta a körmeit, aztán gondolt egyet, és növeszteni kezdte. Azóta sem vágta le.

55 centiméteres körmökkel éli az életét az amerikai LaRue Diamond. A nő immár 40 éve növeszti a körmeit és a fenntartásukra átszámítva nagyjából 4,2 millió forintnak megfelelő összeget költött el eddig.

LaRue gyerekkorában krónikus körömrágással küzdött, ám egy nap egy boltban megpillantott egy feltűnően hosszú körmökkel rendelkező nőt. Ekkor elhatározta, hogy ő is hasonló körmöket növeszt.

„Amikor kicsi voltam, addig rágtam a körmömet, amíg vérezni nem kezdett. De elszántsággal és a családom támogatásával sikerült leszoknom erről” – idézte fel.

LaRue Drummond

LaRue Drummond (Fotó: Profimedia)

A New York-i nő a babáinak nevezi a körmeit és sokat tesz azért, hogy azok épek és egészségesek maradjanak. Azt mondja, ha letörne az egyik körme, meggyászolná. 

A manikűrjét a sztárkörmös Maria Ortiz készíti. Amikor LaRue bejelentkezik hozzá, egy teljes napra lefoglalja, ugyanis a körmök dekorálása rendszerint 8 órát vesz igénybe.

„Új szintre emelte a dizájnt és a színeket” – méltatta körmösét LaRue.

A nő egyébként gyermekfelügyelőként dolgozik és saját bevallása szerint sem ebben, sem pedig a hétköznapi feladatai elvégzésében nem akadályozzák extrém hosszúságú körmei. 

LaRue Drummond körmei

LaRue Drummond körmei (Fotó: Profimedia)

Gyakran kap rosszalló pillantásokat és megjegyzéseket a körmei miatt, ám ezekhez már hozzászokott és a legkevésbé sem befolyásolják.

„Ez vagyok én, nem szégyellem” – szögezte le.

Bár Drummond szorgalmasan növeszti a körmeit, a világrekordtól még messze van. A hivatalos Guinness-rekordot jelenleg a minnesotai Diana Armstrong tartja, akinek 1,3 méteresek a körmei. Ezt a hosszt egyébként 25 év alatt érte el. 

Shridhar Chillal és múzeumbe került körmei

Shridhar Chillal és múzeumba került körmei (Fotó: Profimedia)

A világ valaha ismert leghosszabb körmeit azonban nem ő, hanem egy indiai férfi növesztette. Shridhar Chillal 66 évig nem vágta le a körmeit, melyek ez idő alatt 909 centiméteresre nőttek meg. A férfi végül 2018-ban, ünnepélyes keretek között, a Times Square-en lévő Belive It or Not! Múzeumban szabadult meg a körmeitől, melyek aztán vitrinbe kerültek és máig is megtekinthetők.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top