nlc.hu
Életmód

Sokan a gyógyszereken spórolnak

Sokan már a gyógyszeren is kénytelenek spórolni

Főleg azokat az orvosságokat nem váltják ki a betegek, amelyek elhagyásával nem éreznek azonnali változást.
A Gyógyszerészi Kamara által a gyógyszerszedés hatékonyságának javítására indított program sajtótájékoztatójának helyet adó budapesti Róna Patika 2019. szeptember 4-én

Egyre többen spórolnak a gyógyszereken, és receptre felírt készítmények közül sem mindent váltanak ki – számolt be az RTL Híradó.

Zlinszky János, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének elnöke szerint az infláció hatására csökken a fizetések reálértéke, ami a gyógyszertári vásárlásokban is érződik.

Elsősorban a különböző vitaminokat, táplálék-kiegészítőket hagyják el a vásárlásnál. A vényköteles orvosságok közül azokat nem váltják ki, amelyeknél nem éreznek változást, ilyen például a koleszterincsökkentő.

Az RTL-nek nyilatkozó háziorvos szerint a koronavírus-járvány kezdete óta probléma, hogy a betegek nem vagy csak részben váltják ki a gyógyszereiket. Ám ez kockázatos, mert vannak készítmények, amelyek hatását nem érezzük meg azonnal, viszont megfelelő szinten tartják az egészségi állapotot.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top