nlc.hu
Életmód
28 éve csak kókuszdiót eszik ez a férfi

28 éve csak kókuszdiót eszik ez a férfi

Az indiai férfi azt állítja, hogy a betegsége miatt kizárólag kókuszt és kókuszvizet fogyaszt.
Feltört kókuszdió egy tálcán

Egy indiai férfi azt állítja, hogy a refluxbetegsége miatt csaknem három évtizede kizárólag kókuszdiót eszik. Miután a Chandera városában élő Balakrishnan Palayinál refluxot diagnosztizáltak, a férfi nagyon legyengült, olyannyira, hogy mozogni is alig tudott. Annak hatására lett jobban, hogy elkezdett kókuszdiót enni, majd később úgy döntött, ez lesz az egyetlen dolog, amit enni fog.

„A kókuszban olyan ásványi anyagok vannak mint a kalcium, magnézium, nátrium és kálium. Ez segített neki visszanyerni az erejét, most már fitt és jól van. Szigorúan csak kókuszdiétát tart” – mondta róla egy Shenaz nevű vlogger és influencer, aki beszélgetett a férfivel.

Balakrishnan fiatalon focista volt a helyi sportegyesületben. 35 éves korában mondták neki az orvosok, hogy refluxa van. Minden alkalommal, amikor evett, az étel nem maradt meg a gyomrában, hányt. Számos diétát kipróbált, de a kókusz és a kókuszvíz volt az egyetlen, amitől jobban érezte magát, ezért ragaszkodik hozzájuk 28 éve.

„Minden nap kókuszdiót eszem. A családom is áttért a kókuszdiótermesztésre” – mondta Balakrishnan, aki 64 évesen sokkal egészségesebb, mint a kortársai. A családi gazdaságban dolgozik, minden nap úszik és tornázik és nincsenek különösebb egészségügyi problémái. Mindezek ellenére az orvosok azt mondják, az ő esete egyedi, és nem ajánlják senkinek, hogy áttérjen a kókuszdiétára.

Azt nem tudjuk, nem unja-e még az egyhangú étkezést, de nincsen egyedül a különös étrenddel: egy kislány például tíz éven át csak croissant-t és üres tésztát volt hajlandó enni.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top