nlc.hu
Életmód

Hiába szűnik meg, erre még jó lesz a védettségi igazolvány

Ki ne dobd a védettségi igazolványodat, erre kellhet még!

A hétvégén kormányrendelet is született a plasztikkártyák jövőjét illetően.
Védettségi igazolvány

Azt, hogy megszüntetik az oltottságot igazoló hatósági igazolványt, már február eleje tudjuk, a Magyar Közlönyben frissen megjelent összefoglaló azonban újabb részleteket is feltárt. 

Kiderült többek között, hogy a folyamatban lévő, a védettségi igazolvány kiállítására, pótlására vagy cseréjére irányuló eljárásokat is megszüntetik, de ha a plasztikkártyát időközben már előállították, az elkészült okmányt meg fogja kapni a jogos tulajdonosa.

Nem véletlenül merül fel a kérdés, hogy mihez kezdhetünk a védettségi igazolványunkkal, ha hivatalosan is kimondták, hogy nem lesz rá szükség a jövőben: a vg.hu információ szerint a már létező hatósági igazolvány a megjelenített adatok igazolására továbbra is felhasználható marad, ami az uniós digitális Covid-igazolványra is igaz.

Fontos kiegészítés, hogy a védettségi igazolványt önmagában nem, csakis más, személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány felmutatásával együtt fogadják majd el.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top