nlc.hu
Életmód

Kutyakakis zacskók elleni kampány

Kampányt indított egy nő a kutyakakis zacskók ellen

Eddig azt hittük, az a jó, ha bezacskózzuk a kutyánk ürülékét.

A kutyatulajdonosoknak régóta mondják, hogy séta közben össze kell szedniük a kutya kakit. Egy nő azonban kampányt indít, hogy megpróbálja rávenni a kutyasétáltatókat, hogy hagyják el a kakizsákokat a környezet védelme érdekében.

Carina Evans maga is kutyatulajdonos, és „Flick A Poo” kampányával azt szeretné, ha a városi kutyatartók jobban tudatában lennének a műanyag zacskók vidékre gyakorolt ​​hatásának.

Evans azt mondta: „Azért indítom a kampányt, hogy nem tetszésemet fejezzem ki azokkal szemben, akik szerint rendben van az a szokás, hogy a kakit egy műanyag zacskóban hagyják vidéken, az ágakon, kapukon és kerítéseken, amelyek másoké. Egyszerűen fogalmazva, ez nincs rendben.”

Evans ahelyett, hogy a kutyája ürülékét zacskóba szedné, arra buzdítja a tulajdonosokat, hogy rejtsék el kedvencük ürülékét a cserjésben.

Szerinte a városlakókra ez nem vonatkozik, hiszen ott vannak erre kijelölt kukák (amikbe persze nem mindenki talál be), de vidéken simán megoldható a kutyakaki eltűntetése a természet lágy ölén. (Mondjuk kérdés, mivel nyúljon hozzá az ember, ha nem zacskóval…)

A biológiailag lebomló kakizsákok lebomlása gyakran három-hat hónapig tart, míg a kerítésoszlopokon vagy faágakon lógó zacskók soha nem fognak lebomlani a nő szerint.

kutyát sétáltató nő kakizacsival a kezében

Fotó: Getty Images

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top