nlc.hu
Életmód

Harcot hirdetett a II. kerület a kutyakaki ellen

Akár 150 ezres bírság is járhat azoknak, akik nem szedik fel a kutyapiszkot a 2. kerületben

A kerület polgármestere, Őrsi Gergely fakadt ki a közösségi médiában azon, mennyi gondot okoznak a kerületnek és a lakosságnak azok a gazdik, akik sétáltatáskor nem szedik fel az ürüléket a kis kedvencük után.
Kutyapiszok gyűjtőedény

A II. kerületben vették a fáradtságot és kiszámolták, mekkora terhelést jelent a fel nem szedett kutyakaki a kerületnek. Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere Facebookon osztotta meg az ebből levont tanulságokat. Figyelmezteti a gazdikat, hogy bár sokan nem tudják, de a hanyagságuk büntethető, és a fel nem szedett kutyakakiért minimum ötezer forintos bírság jár, de ez az összeg akár százötvenezerig is elmehet – idézi a polgármestert a 444.

A megelőzés érdekében figyelmeztető táblákat helyeznek ki szerte a kerületben, amik arra hívják fel a figyelmet, hogy a kutyusok végtermékét az erre szolgáló gyűjtőedényekbe kell elhelyezni. Számításaik szerint a kerületben 12 700 kutya él, és ezeknek a háromnegyedét naponta viszik ki sétálni. A kutyánként termelt ürülék mennyisége szerintük fél kiló/kutya/nap. Havi átlagban a gyűjtőkből 4762 kilogrammnyi ürüléket szállíttatnak el, ami jóval kevesebb, mint a kutyák által termelt mennyiség. Vagyis azt jelenti, hogy sokan nem szedik fel sétáltatás közben a kutyakakit, vagy ha fel is szedik, nem a kijelölt gyűjtőedényekbe dobják. A gazdikat arra kérik, járjanak el gondosabban, hogy senkinek se kelljen a fűben kutyapiszokba lépnie, és lehetőleg senkit se kelljen megbüntetni a hanyagsága miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top