nlc.hu
Utazás

DNS-alapú büntetés kutyásoknak

Hatalmas bírságot kapott, mert fél évvel korábban nem szedte fel a kutyaürüléket

Spanyolországban már DNS-technikával mennek a hanyag gazdik után.

Nem hitt a szemének egy spanyol nő, aki fél évvel azután, hogy egy Benalmadena nevű városban nyaralt, levelet kapott a településtől, fizessen 570 dollár (177 ezer forint) bírságot, miután nem szedte fel kutyája után az ürüléket.

kutya

A felelős gazdi semmit nem hagy a kutyája után (Fotó: iStock)

Kiderült, hogy a tengerparti nyaralóhely elöljárói szerződtek egy spanyol céggel, az ADN Caninóval, akik DNS-elemzést végeznek az utcákon maradt kutyaürülékből és az eredményeket egy adatbázisba viszik fel.

Az adatbázist eredetileg arra hozták létre, hogy az elkóborolt háziállatokat a DNS-mintájuk alapján azonosíthassák. „A kutyagenetikai adatbázis kiegészíti a szükséges mikrochip regisztrációt, és lehetővé teszi a kutyák hatékonyabb nyilvántartását, függetlenül attól, hogy az állat melyik városból, tartományból származik” – mondta Enrique Perigüell, az ADN Canino vezérigazgatója az EFE spanyol hírügynökségnek.

A most megbírságolt nő is azért regisztrálta korábban a bullterrierjét, hogy bebiztosítsa magát, ha az állat elveszne, ám most számára is kiderült, hogy a rendszer másra is alkalmas. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top