nlc.hu
Életmód

28 embert műtött meg az álsebész

28 embert műtött meg magánklinikákon az álsebész

Az olasz Matteo Politi simán beállt műteni bukaresti klinikákon, miközben nem rendelkezett orvosi diplomával.

Három év és tíz hónap börtönbüntetésre ítélték Matteo Politi olasz állampolgárt Bukarestben, miután kiderült, hogy praktizálási engedély nélkül műtött meg 28 embert egy magánklinikán. A férfit több rendbeli csalás, közokirat-hamisításra való felbujtás és közokirat-hamisításban való bűnrészesség miatt ítélték el – írja az RTL.

Sebész

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A börtönévek mellett 12 ezer eurós kártérítést is fizetnie kell a sértetteknek. Politi öt különböző magánklinikán vállalt állást, mindegyik esetben plasztikai sebészként. Hamis oklevelek alapján a bukaresti egészségügyi igazgatóság bocsátotta ki számára az úgynevezett orvosi alapnyilvántartási számot (bélyegzői számot). 2019-ben kezdtek nyomozni utána, és amikor erről értesült, megpróbált elmenekülni Romániából, de egy vasútállomáson feltartóztatták. A vád szerint valódi orvosokat környékezett meg azzal, hogy hamarosan klinikát fog nyitni Bukarestben, és rávette őket, hogy béreljenek neki három hónapra egy helyiséget. A férfi az engedélyeit egy hamisított orvosi egyetemi diploma segítségével szerezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top