nlc.hu
Életmód

Keleti Ágnes és Tarics Sándor vezeti a világ legidősebb olimpiai bajnokainak listáját

Két magyar áll a legidősebb olimpiai bajnokok listájának élén

Két magyar áll a legtovább élt olimpiai bajnokok listájának élén: a 2016-ban elhunyt Tarics Sándor az első a sorban, őt követi a 102 esztendős Keleti Ágnes.
Tarics Sándor és Keleti Ágnes

Az 1936-os berlini olimpián a vízilabda-válogatottal aranyérmes Tarics Sándor – aki földrengésbiztos épületek tervezésével, feltalálóként jutott el a világhírig – 102 évet és 241 napot élt.

Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója és ötszörös olimpiai bajnok tornásznő: Helsinkiben, 1952-ben egy aranyat gyűjtött be, az 1956-os melbourne-i olimpián pedig négyet. 102 évesen és 65 naposan jelenleg ő a legidősebb élő olimpiai bajnok, az olimpikonok sorában pedig a harmadik legidősebb.

Az aranyérmeseket összesítő listán azzal lépett a második helyre – a leghosszabban élt ötkarikás sportolókat számon tartó acsweb.ucsd.edu oldal alapján –, hogy megelőzte az 1924-es párizsi olimpián az amerikai evezős nyolcassal első James Stillman Rockefellert. A híres amerikai család tagja 2004-ben 102 évesen és 63 naposan hunyt el.

Fotó: Profimedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top