nlc.hu
Életmód

Keleti Ágnes 102. születésnapja

102. születésnapját ünnepelte Keleti Ágnes, a világ legidősebb olimpiai bajnoka

Keleti Ágnes 102. születésnapja alkalmából a Dunán mutatják be az olimpiai bajnok tornásznőről készült dokumentumfilmet.

Keleti Ágnes négy éve a legidősebb élő olimpiai bajnok a világon, aki január 9-én ünnepli a 102. születésnapját. Ennek alkalmából köszöntötték tegnap az ötszörös olimpiai bajnok tornásznőt otthonában.

„Egy, kettő, három… nyolc, kilenc, tíz férfi! – nézett végig a köszöntésére érkezőkön Keleti Ágnes. – Hát ennyi férfi jött el a születésnapomra?! Ez nagyszerű!” – írja a köszöntésről az Index, és fotókat is közöltek az eseményről. 

Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, miután átvette a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést budapesti otthonában 2022. április 7-én

Egy 2022. április 7-én készült képen Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, miután átvette a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést budapesti otthonában (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A köszöntésen többek között jelen volt Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság kétszeres olimpiai bajnok elnöke, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Gyurta Dániel olimpiai bajnok, NOB-tag, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri főtanácsadója, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Altorjai Sándor, a Magyar Tornaszövetség főtitkára, valamint közeli barátja és szóvivője, Róth Tamás.

Keleti Ágnes születésnapja alkalmából január 9-én a Duna műsorára tűzték – a decemberben moziban is bemutatott – az Aki legyőzte az időt című portré-dokumentumfilmet, amely a legendás tornász életét mutatja be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top