nlc.hu
Életmód

20 éve jár mezitláb ez a férfi, megmutatta, hogy néz ki a lába

20 éve nem húzott cipőt ez a férfi, mindenhova mezítláb jár

Joseph DeRuvo Jr. akkor döntötte el, hogy végleg felhagy a cipőviseléssel, amikor több mint két évtizeddel ezelőtt fájdalmas bütykök nőttek a lábfejére.
mezitláb

Az 59 éves Joseph már 20 évvel ezelőtt is imádott futni és gyalogolni, a fájdalmas kinövések miatt azonban nem élvezhette zavartalanul a mozgást. Az orvosok műtétet javasoltak neki kínjai enyhítésére, a beavatkozás során használatos fémre azonban Joseph allergiás volt, így ez az alternatíva sem jöhetett számításba.

Amikor cipő nélkül járt-kelt, rövid időn belül javulást tapasztalt, ezért merült fel benne a gondolat, hogy a cipőmentes élet megoldást jelenthet a problémájára. Az operációra így inkább nemet mondott, és sajátos módszerével gyógyította meg magát. 

Az új életforma bevezetése azonban nem ment zökkenőmentesen: a mezitlábas férfi sokakban keltett visszatetszést, több helyről is kiküldték, amikor meglátták, hogy nem visel cipőt.

Hogy elkerülje ezeket a kellemetlen szituációkat, amikor muszáj, felvesz egy nyitott szandált, ám amint lehetősége nyílik rá, megszabadul tőle. Ha barátaival étterembe megy, amíg az asztalukhoz kísérik, viseli a lábbelit, amint helyet foglal, gyorsan ki is bújik belőle. 

A fagyos téli hónapokban és a rekkenő hőségben sem húz cipőt, még a sóval felszórt havas utcákon is mezítláb jár, igaz, mint mondja, ez sokszor okoz neki fájdalmakat, így nagyon együttérez a kutyákkal.

Mint mondta, attól sem tart, hogy elvágja a talpát, amennyire csak lehet, próbál ügyelni arra, hogy ezt elkerülje, a mezítlábazással járó előnyök ugyanis össze sem hasonlíthatók az apró vágások vagy szúrások okozta kellemetlenséggel.

Elmondta, hogy a cipő nélküli élet a lelki egészségéhez is sokat hozzátett, úgy érzi, hogy mezítláb járva sokkal inkább két lábbal áll a földön és közelebbi kontaktusban lehet a természettel, mint azok, akik mindenhova cipőben járnak.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top