nlc.hu
Életmód

Csodás angol házat árul egy néni, aki 102 éve él benne

102 éve él ugyanabban a házban a néni, most el kell adnia

Nancy Joan Gifford pár hónappal az első világháború vége után született, és kicsivel a második születésnapja előtt költözött be takaros kis otthonába.
Öreg angol ház

A családja 1921-ben vette birtokba az ingatlant, amihez fillérekért, egész pontosan 200 fontért jutottak hozzá. A ma már 104 éves Nancy és fia, a 79 éves John a mai napig a házban laknak, most azonban eladósorba került az otthonuk.

John boldogan emlékszik vissza az itt töltött gyerekkorára, azt mondja, csodás volt, hogy mindenki ismert mindenkit, és remek emberekből álló családok lakták a környéket. Mint mondja, akkoriban nem kellett zárni az ajtókat, mindenkinek bejárása volt mindenkihez, s bár az emberek jóval szerényebben éltek, mint most, meglátása szerint boldogabbak is voltak.

A szeretett házat, amit most megpróbálnak értékesíteni, 169 950 fontért hirdették meg, az ingatlanügynökük is első látásra beleszeretett. Növeli a házikó értékét, hogy Nancy családja az évek során több átalakítást is végzett, így elrendezése még praktikusabbá vált. Régebben például a kertben helyezkedett el a konyha és a fürdő, mára ezek bekerültek a házba.

Az otthont természetesen nem modernizálták teljesen, így őrzi magán azokat a szívmelengető jegyeket, amikből tudni lehet, hogy az 1800-as évek végén épült. 

Nancy egészségi állapota az utóbbi időben rohamosan rosszabbodni kezdett, ezért úgy látja jobbnak, ha beköltözik egy szeretetotthonba, a házát pedig átengedi egy másik családnak.

„Kevesen élnek 104 évet, ráadásul 102 évet ugyanabban a házban” – mesélte lenyűgözve az ingatlanosuk, majd hozzátette, hogy ha a falak mesélni tudnának, biztos mindenki nagy érdeklődéssel hallgatná.

Forrás: Via, Fotó: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top