nlc.hu
Életmód

Milliókat adott vissza, kiszúrták a szemét egy ásóval

Rengeteg pénzt talált, de visszaadta, hajmeresztő ajándékot kapott cserébe

Kitöltött és aláírt csekkfüzetet talált, elég lett volna besétálni vele a bankba és gond nélkül felvehette volna a pénzt.
meglepett férfi

Luis Spahn Argentínában él, és egy telekommunikációs cégnél dolgozik. Mint mondta, mindennapjai teljesen átlagosan telnek, nem veti fel a pénz. Egy napon több mint 35 millió forintról kiállított csekket talált az utcán, ami megváltoztathatta volna az életét.

Elég lett volna besétálnia a bankba, és máris zsebre tehette volna ezt a csinos összeget, ő azonban nem élt a lehetőséggel: úgy döntött, hogy felkutatja, kihez tartozik a csekkfüzet és visszaszolgáltatja jogos tulajdonosának.

Az egyik barátjával vetette bele magát a keresésbe, aminek meg is lett az eredménye. Kiderült, hogy egy céges csekkfüzetről van szó, így azonnal kapcsolatba is léptek a vezetővel és visszavitték a füzetet.

Az ott dolgozók alig akarták elhinni, hogy léteznek még ilyen becsületes emberek, ezért szerettek volna valamilyen különös ajándékkal kedveskedni Luisnak. Felajánlották, hogy válasszon bármit az általuk forgalmazott eszközök közül, ő azonban azt mondta, nem jutalom reményében hozta vissza a csekkfüzetet.

A cég nem hagyta annyiban, s hogy ne távozzon üres kézzel a jótevőjük, egy speciális ásóval lepték meg. A netezők szerint ennél bőkezűbbek is lehettek volna vele, mások szerint viszont örök emlék lesz neki az ásó.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top