nlc.hu
Életmód

Tiltották őket egymástól, 60 év után házasodtak meg

A szüleik nem engedték, hogy összeházasodjanak, 60 év után kelt egybe a pár

Még egy kontinensnyi távolság sem akadályozhatta meg, hogy újra egymásra találjanak.
Idős pár ölelkezik

Len Allbrighton és Jeanette Steer idén februárban házasodtak össze – egész pontosan 60 évvel azután, hogy először találkoztak – számolt be a Metro.

Len és Jeanette mindketten egy, az Egyesült Királysághoz tartozó aprócska szigeten, a Wight-szigeten nőttek fel: Newportban éltek, egy iskolába jártak, de nem vették észre egymást egészen addig, míg egy délután 1963-ban egy műszakba nem osztották be őket a városi kórházban, ahol mindketten ápolónak tanultak.

Szerelem volt első látásra: a pár néhány hónap után úgy döntött, hogy összeházasodik. Eljegyezték egymást, az akkor 19 éves Len pedig Ausztráliába utazott, hogy a megtakarított pénzéből földet vegyen és házat építsen, ahol új életet kezdhetnek Jeanette-tel.

A sorsnak azonban más tervei voltak: akkoriban Angliában a beleegyezési korhatár 21 év volt, így a lány szüleinek is joga volt beleszólni a döntésbe. Ők nem támogatták a frigyet, ezért leállíttatták az esküvő előkészületeit, Jeanette-et pedig arra kényszerítették, hogy levélben bontsa fel az eljegyzést.

Miután Len megkapta a levelet, Ausztráliában maradt; a következő 50 évet pedig mindketten úgy élték le, hogy semmit sem tudtak egymásról. A férfi és a nő is megházasodott és gyerekeik, később pedig unokáik születtek.

Már mindketten nyugdíjasok voltak, amikor Len úgy döntött, hogy felkutatja régi szerelmét, elutazik Newportba, és a helyi könyvtárban található választói névjegyzék segítségével megkeresi a címét. A férfi meg is találta Jeanette lakcímét, a nő azonban még mindig férjnél volt.

Később azt mondta, hogy örül, amikor a férfi felkereste, mert sokat gondolt rá, de akkor elküldte, a férjének pedig azt mondta, hogy csak egy turista volt, aki útbaigazítást kért. 

Két évvel később azonban Jeanette férje rákban meghalt, a nő pedig újra felkereste Lent egy olyan címet használva, amelyet egy egy évvel korábban kapott karácsonyi üdvözlőlapon talált. A pár újra találkozott, 2018-ban pedig úgy döntöttek, hogy össze is költöznek. 

Len nem sokkal később újra megkérte fiatalkori szerelme kezét: az esküvőjükre február 11-én került sor, új, egymáshoz illő gyűrűkkel, valamint gyermekeik, unokáik és dédunokáik részvételével.

„A házasélet fantasztikus – nem is lehetne jobb. Jó, hogy van valaki, aki tisztelettel bánik velem. Szeretek mindent együtt csinálni Lennel” – nyilatkozta a most 78 éves friss feleség.

„Újra egymásba szerettünk. Az esküvőn verseket olvastunk fel egymásnak, és gyűrűt cseréltünk – én elérzékenyültem, amikor az enyémet olvastam fel. Elárasztott az iránta érzett szerelem” – tette hozzá a férfi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top