nlc.hu
Életmód

A legjobb tanácsok, amiket anyák kaptak

„Néha egyszerűen ki kell dobni a kakis bugyit” – A legjobb tanácsok, amiket anyák kaptak

Amikor babát vársz, elöntenek a jó tanácsok, amik közül a fele minimum nem is vonatkozik rád vagy később kiderül, hogy nem volt annyira jó tanács.

A tanácsok már terhesség alatt elkezdenek áramolni feléd, és még tovább fokozódik a helyzet, amikor megszületik a baba. Sok tanács igazából óriási közhely, amitől már akkor forgattad a szemed, amikor még szó sem volt terhességről. Bár igaz, hogy a közhelyeknek általában valós alapja van, mégis nehéz a gyakorlatban alkalmazni ezeket a tanácsokat, amikor ott van a saját egyéniséggel, saját igényekkel megáldott saját gyermeked. A Scary Mommy magazin kikérdezte az olvasóit, hogy anyaként mi volt az a tanács, aminek tényleg hasznát vették – ezek közül következzenek a legjobbak.

„A baba nem tudja, hogy mi a szülésterved.” – Eileen G.

„A baba nem olvasta el a könyvet arról, hogy milyen mérföldkövet kell elérnie egy bizonyos időpontban. Ráadásul minden baba más.” – Corrine D.

„Valaki azt mondta nekem: »Ne olvass túl sok baba/gyereknevelős könyvet. Szerezz alapinformációkat megbízható forrásból, használd a józan eszed, és bízz az ösztöneidben.«” – Karen M.

„A szoptatástól nem leszel jobb anya.” – Kelli R.

„A nagymamám azt mondta nekem: »Ne birizgáld a boldog babát.« Azóta mindig, amikor úgy érzem, hogy valamilyen módon kéretlenül beavatkoznék a babám dolgába, eszembe jut a mama intelme, hogy inkább ne zavarjam.” – Brittany O.

„Amint a baba elég idős ahhoz, hogy kipróbálja a szilárd ételeket, használj egy fagyasztott gofrit fogzáshoz rágókának.” – Anna D.

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

„Az anyukámtól: az idősebb testvér legyen felelős az új baba tanításáért. A kórházban az első dolog, amit a legidősebb gyermekem megtanított a kishúgának, az volt, hogy fogja meg az ujját. Attól a pillanattól kezdve bárki, aki látogatóba jött, azért jött, hogy megnézze, a nagytesó mit tanított a babának.” – Jennifer M.

„Amíg nem bántják egymást, hagyd, hogy a testvérek inkább együtt oldják meg a konfliktusokat, minthogy közbelépj. Így ki tudják építeni a saját kapcsolatukat.” – Sharlene B.

„Néha hangos lesz az egész ház. Csak hagyd, hogy zajos legyen.” – EJ V.

„Néha egyszerűen ki kell dobni a kakis bugyit.” – Denise M.

„Ha fiúk anyukája vagy, ne menj játszódélutánra lányok anyukájával. Azt fogják hinni, hogy szörnyű szülő vagy, és hogy a fiad egy állat, amikor a fiad mászik, ütlegel, és mindent tönkretesz. A fiús anyukák megértik egymást!” – Kristina G.

Tanács az édesanyámtól, akinek négy gyereke volt: »A gyerekek mindig lökdösődnek – még ha csak egy kicsit is –, hogy lássák, mit úszhatnak meg. Szóval légy nyugodt… nem csak a te gyereked próbálkozik ilyesmivel.«” – Diane O.

„A legjobb jutalom, amit adhatsz a gyerekeidnek, a veled töltött idő.” – Ronda M.

„Amikor a fiamnál Aspergert diagnosztizáltak, azt mondták, hogy »Élj az ő világában, ne próbáld meg a te világodba illeszteni«. Azóta is igyekszem Tyler szemével nézni a világot, és lenyűgöző.” – Carrie G.

„El fogsz követni néhány hibát. Sokszor kell majd megbocsátani magadnak.” – Errol W.

„Használd az anyai intuíciódat. Általában telitalálat, legyen szó egy orvosi problémáról, vagy arról, hogy a gyerekednek tényleg el kell-e mennie arra a pizsamapartira. Bízz a megérzéseidben.” – Mary G.

„Ami mindig megmaradt bennem, az egy vicc, amit egy idegen mondott nekem futólag: »Ne aggódj, az első 40 év után könnyebb lesz.«” – Audrey K.

„Ez nem rólad szól.” – Beth M.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top