nlc.hu
Életmód

Megvakult, mert spórolni akart a csontkovácson

Spórolni akart a csontkovácson, ideiglenesen elveszítette a látását

Orvosai tanácsára többé soha nem fogja kiroppantani saját nyakát.

Az 53 éves Andy Wilson gyerekkora óta sokat szenved fájós háta miatt, és többször is járt csontkovácsnál, de mivel a kezelés szerinte túl drága, ezért sokszor alkalmazta magán a szakértőktől ellesett mozdulatokat. Ebből sokáig nem is lett nagyobb baj, ám március 5-én megrepedt a nyaki artéria, és ennek következményeként ideglenesen lebénult és elveszítette a látását. 

„Naponta egyszer-kétszer kiroppantottam a nyakamat, már nem is volt tudatos mozdulat. Aznap, amikor bekapcsoltam a tévét, csak zajt hallottam, nagyon furcsa volt. Majd éreztem, hogy végtagjaimmal sincs minden rendben” – emlékezett vissza arra, amikor rájött, nagy baj van. Megpróbált felmenni az emeleti szobába, de a tünetek csak rosszabbak lettek, nem tudott rendesen beszélni, mozogni és durva hányingerrel küzdött. Végül nagybátyja hívta ki a mentőket. 

Férfi a fájós nyakát masszírozza

Fotó: Profimedia

A kiérkező mentősök először azt hitték, hogy ivott vagy valamilyen más szer hatása alatt van, és még a lakását is átkutatták, hátha valamit találnak. Idővel természetesen kiderült, nem ez a helyzet, és a szakemberek azt is megállapították, a hátsérülés és a nyakroppantások együtt vezettek az artériasérüléshez . 

Andy Wilson szerencsére azóta teljesen felépült, látást is visszanyerte, és orvosai tanácsára megfogadta, soha többé nem fogja kiroppantani a nyakát, és másoknak is azt tanácsolja, forduljanak inkább szakemberhez a problémáikkal.

(via LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top