nlc.hu
Életmód

Magán akart zsírleszívást végezni, meghalt

Saját magán akart zsírleszívást végezni, belehalt

Az ápolónő hasi zsírleszívást akart elvégezni magán, de semmilyen képzettsége nem volt az érzéstelenítés terén.
Orvosi eszközöket pakol egy orvos a műtőben

Meghalt egy ápolónő, miután saját magán próbált meg zsírleszívást végezni. A Carina néven említett 30 éves nőre a mexikói Cuernavaca városában találtak rá március 23-án egy szépségklinika orvosi rendelőjében. A helyszínre érkező mentők hiába próbálták újraéleszteni, már nem tudták megmenteni, halálát a légzés és a keringés összeomlása okozta – írja a Mirror.

Az eset a Clinica Samper nevű plasztikai sebészeti klinikán történt. Dr. Rolando Samper Mendoza, a klinika tulajdonosa azt mondta, hogy az ápolónő a tudta és engedélye nélkül döntött úgy, hogy helyi érzéstelenítéssel hasi zsírleszívást végez magán.

A nőnek semmilyen képzettsége nem volt az aneszteziológia és az érzéstelenítés terén. A magának beadott érzéstelenítő túlzott felszívódása következtében halt meg.

Korábban olyan is előfordult, hogy orvosok által végzett zsírleszívás miatt vesztette valaki az életét. Egy 22 éves modell Guatemalába utazott zsírleszívásra, de meghalt az operációt követően.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top