nlc.hu
Életmód
Ferenc pápa kikerül a kórházból

Ferenc pápát kiengedik a kórházból, jelen lesz a nagyhét szertartásain

De a húsvéti szertartásokat nem a pápa celebrálja.

Ferenc pápa a jelenlegi információk szerint szombaton elhagyja a Gemelli-klinikát, visszatér a Vatikánba, és jelen lesz a húsvéti nagyhét szertartásain – közölte Giovanni Battista Re, a bíborosi kollégium dékánja pénteken.

Szerdán előre tervezett kivizsgálásra kórházba vitték, de váratlanul bent is tartották a katolikus egyházfőt. A kezdeti találgatásokra reagálva a Vatikán azt közölte, hogy a katolikus egyházfőt légúti fertőzéssel kezelik a Gemelli-klinikán, és pár napig egészen biztosan ott is marad.

A bíboros elmondta: már hetekkel ezelőtt úgy tervezték, hogy a húsvéti szertartásokat a bíborosi testület tagjai celebrálják, de az egyházfő jelen lesz.

A virágvasárnapi misét a Vatikánban a bíborosi testület dékánhelyettese, Leonardo Sandri mutatja be, a húsvétvasárnapi szentmisét pedig Giovanni Battista Re.

Ferenc pápa személyesen olvassa majd fel húsvétvasárnapi üzenetét, és adja az akkor szokásos Urbi et Orbi áldást Róma városára és a világra – mondta el Re bíboros.

Nem ez az első alkalom, hogy a bíborosok vezetik a szertartásokat.

hamarosan Magyarországra látogató Ferenc pápa nyíltan beszélt lemondása lehetőségéről, hangoztatva, hogy az abban az esetben következhetne be, ha „túl fáradt lesz, elveszíti tisztán látását”. Hangsúlyozta, néhány bölcs bíborost már megkért arra, figyelmeztessék őt időben, ha a fáradtság miatt már nem képes világosan értékelni a helyzeteket 

(MTI)

Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a vatikáni Szent Péter téren 2023. március 8-án

Vatikánváros, 2023. március 8. Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a vatikáni Szent Péter téren 2023. március 8-án
(Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top