nlc.hu
Életmód

Kórházba kellett vinni a gyengélkedő Ferenc pápát

Gyengélkedik Ferenc pápa, kórházba kellett vinni

Az egyházfő a szerdai általános audiencián még részt vett.

Róma egyik központi kórházába ment kivizsgálásra Ferenc pápa szerdán, miután továbbra is gyengélkedik influenzás megbetegedés miatt.

Ferenc pápát egy fehér színű Fiat 500-as jármű vitte a kórházig, amely a Tevere folyón levő szigeten működik, írja az MTI.

Az egyházfő reggel részt vett a szerdai általános audiencián, amelyen a beszédét egy munkatársa olvasta fel helyette. Az audiencia után a Vatikánból a kórházba ment.

„Még mindig náthás vagyok” – mondta a meghallgatáson a pápa, aki péntek óta gyengélkedik. Az utóbbi napokban le is mondta programjait, de a vasárnapi beszédét megtartotta a Szent Péter téren.

Ferenc pápa

Fotó: Tiziana Fabi / AFP

A 87 éves pápa november végén is influenzás volt. Akkor a Gemelli-klinikán vizsgálták ki, és lemondani kényszerült decemberi külföldi útját Dubajba, ahol a nemzetközi klímakonferenciára várták.

Azt megelőzően is jöttek hírek arról, hogy az egyházfő nem érzi jól magát, illetve 2023 nyarán, júniusban szorult belgyógyászati műtétre. Hasi sérvvel operálták meg. A beavatkozás előtt pár hónappal az egyházfő Magyarországon járt, 2023. április 28-án reggel érkezett hazánkba, és látogatása három napig tartott. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top