nlc.hu
Életmód

AcerPure cool C2 légtisztító tesztelése

Légtisztító teszt: Már kapart a torkom a portól, de aztán valami történt…

Harcolok a porral. Harcolok az ételszagokkal is. Így izgatottan vártam, hogy képes-e csodát tenni a lakásban az AcerPure cool C2 légtisztítója.

Túl poros a levegő, túlságosan nehéz az ételek szagát kiűzni a lakásból, visszatérően penészesek a falak, allergiás, vagy asztmás él a háztartásban, aki számára kiemelten fontos, hogy mindig tiszta legyen a levegő. Milliókat érintő problémák, amelyekhez nem elegendő megoldás pusztán kinyitni az ablakot. 

Egyedül élek egy másfél szobás lakásban, és két állandó problémával találkozom. Az egyik, hogy hiába törlöm a port háromnaponta, valahogy nem tudok megszabadulni tőle, és reggelente mindig kaparó torokkal ébredek, a másik a főzés után keringő illatok. Nehezen viselem el, ha a nappaliban és a konyhában sokáig érezhető a paprikás csirke, vagy a sült fánk szaga. Hiába szellőztetek, hiába megy a páraelszívó, nem kapok százszázalékos megoldást a problémára. Szóval nagy elvárásaim voltak, amikor az AcerPure cool C2 légtisztítóját teszteltem.

légtisztító - AcerPure cool C2Éjszaka is képes porosból, tiszta levegőt varázsolni, CSENDESEN

A készülék abban (is) kiemelkedő a piacon, hogy méretes filterrel rendelkezik, mely akár a 0,3 mikron nagyságú részecskéket is képes kivonni az adott szobából. De, és ez főleg azokat a háztartásokat érinti, ahol gyermek is van, arra is képes, hogy látványosan csökkentse a baktériumok és a vírusok arányát, így a család többi tagjának megfertőzési lehetősége is csökken.

Halk! Ez számomra igazán fontos tényező volt a teszt során. Nem hallottam, nem zavart, nem zümmögött. Ugyanis már az is megszakít egy-egy cikk javítása közben, ha a szomszéd klímája csörög-zörög-kattog. Szóval ez a légtisztító halk, szinte észrevehetetlenül működik és így teremt egészségesebb életkörülményeket. Beállíthatunk 3 különböző erősséget a légszűrésre, valamint erősen szennyezett levegő esetén egy turbo fokozatra is van lehetőség. Én az ötödik, smart fokozatot választottam, melyben a rendszer maga érzékeli, hogy mikor, milyen intenzitással van szükség a levegő tisztítására. A kijelzőjén pedig három szín jelezte, hogy milyen a levegő minősége, és hogyan halad az egyre egészségesebb összetétel felé.

AcerPure cool C2

Hálószoba sarkában a légtisztító (Fotó: nlc)

A nyári kánikula túlélésében is segít

A nappalimban számomra meglepő módon tíz perc működés után zöldre váltott a kijelző, ám a hálóban – ahol sok a por – már más volt a helyzet. Ott bizony a bekapcsolás pillanatában jelezte a készülék a piros színt, ám már fél óra múltán el is érte a megfelelő zöld árnyalatot. Kíváncsian vártam tehát, hogy ha éjszakára is bekapcsolva hagyom, akkor kaparó torokkal ébredek-e. A legfontosabb, hogy éjszaka sem riasztott fel az álmomból, mert szinte észrevehetetlen volt a működése. A másik, hogy bizony nem ébredtem kaparó torokkal. 

Az AcerPure rendszernek van egy másik hatalmas előnye is, ez pedig az extra magas fokozaton is működni képes ventilátor funkció, ami egyébként a légtisztítótól függetlenül működik. Nyáron pedig kiváló segítség a 40 fokos kánikulában, mert maximális fokozatával valóban képes egy közepes méretű szoba hőmérsékletét csökkenteni.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top