Otthon

Karantén ide vagy oda, Magyarország levegője még mindig rossz

Hiába csökkent az ipari termelés és a közlekedés mértéke, a hideg időben a lakossági tüzelés továbbra is rontja a levegőt.

Bár Nyugat Európában az ipari termelés visszafogásának hatására jelentősen jobb minőségű lett a levegő, a változás Olaszország északi részén a leglátványosabb. Azonban a jelenlegi hideg idő miatt a kontinens keletebbi felén messze nem ilyen jó a helyzet, ahogy azt az Európai Közegészségügyi Szövetség tájékoztatásában kiszúrta a Pesti Hírlap.

Budapest szmogriadó idején (MTI/Szigetváry Zsolt)

Budapest szmogriadó idején (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Lengyelországban, Szlovákiában, Bulgáriában, Romániában és Magyarországon továbbra is szennyezett a levegő, a szálló por koncentrációja pedig most is határérték feletti, amiért a lapnak nyilatkozó Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke szerint a lakossági tüzelés tehető felelőssé. Ez azért jelent gondot, mert a légszennyezettség ugyanúgy a légzőszerveket támadja, ahogy a koronavírus is. Javulás várhatóan a jobb idő eljövetelével állhat be.

nlc.kapcsolódó

“Az emberek fejében még mindig az él, hogy a közlekedés a legnagyobb szennyezőforrás”

Kockázatos a légszennyezettség a budapesti kórházaknál

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top