nlc.hu
Életmód

Karen Woods krimiszerző élete

39 évesen tanult meg írni és olvasni, sikeres krimiszerző lett belőle

Az iskolában csak kudarcok érték, egy ideig ő is elhitte magáról, hogy semmire sem fogja vinni az életben.

Az 53 éves Karen Woods élete tele volt megpróbáltatásokkal: sosem teljesített fényesen az iskolában. Nem tudott fókuszálni, folyamatosan kudarcélményei voltak, és rendszeresen lógott ezek miatt. 15 évesen pedig végképp felhagyott a tanulással, mert várandós lett. Kisbabáját sajnos elveszítette, de már nem ült vissza az iskolapadba, mert korábbi nehézségei teljesen kedvét szegték.

Karen Woods

Mint mondta, hatalmas kihívást jelentett neki a koncentráció és az egy helyben ülés, többnyire nem is tudta megvalósítani, ezért gyakran keveredett konfliktusba a tanáraival és az osztálytársaival sem volt felhőtlen a viszonya

Miután félbehagyta a tanulást, takarítással kezdte keresni a kenyerét, és csak álmodozott arról, hogy egy napon komolyabb feladatokat is bíznak majd rá. Kitartásának meglett a gyümölcse, főnökei ugyanis szívesen előléptették volna, ám mivel gondjai voltak az írással és az olvasással, nem tudta elvállalni a munkát. Hogy megfeleljen az elvárásoknak, esti iskolába kezdett járni és ezzel egy új világ nyílt meg előtte.

Kevéssel a 40. születésnapja előtt érzett rá arra, milyen örömet jelent számára az írás, amiben nem mellesleg tehetséges is. A munka mellett kedvtelésből kezdett novellákat írni, amibe annyira belejött, hogy mostanáig 27 könyvet adott ki. Manchesterben, ahol él, krimikirálynőként emlegetik izgalmas munkáinak köszönhetően.

Karen Woods írónő

Azzal, hogy felnőtt fejjel tanult meg írni és olvasni, teljesen megváltozott az élete, mint mondta, szeretne példaként szolgálni azoknak, akik gyerekként hozzá hasonlóan csak rossz élményeket gyűjtöttek az iskolában, és nehezen hiszik el magukról, hogy valamiben ők is lehetnek kiemelkedők.

„13 éves voltam, amikor elváltak a szüleim. Ez is nagy törést jelentett az életemben, ami aláásta az önértékelésemet. Szeretném inspirálni azokat, akiknek nehéz gyerekkoruk volt, és azokat is, akik nem hisznek abban, hogy sosem késő megvalósítani az álmaikat. Meg akarom mutatni a világnak, hogy semmi sincs kőbe vésve és ha hiszünk magunkban, megváltoztathatjuk a sorsunkat. Eddig 27 könyvem jelent meg, és nem szeretnék itt megállni!” – mondta lelkesen Woods.

Forrás: Via, Fotó: Profimedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top