nlc.hu
Életmód

Kijárási tilalom Baltimore-ban

Esti kijárási tilalmat vezetnének be a 17 év alattiaknak Baltimore-ban

Egy lövöldözés miatt véget vetne az esti utcai bulizásoknak Baltimore polgármestere.

Brandon Scott a nyári időszakban vezetné be Baltimore-ban, hogy a 14 évesek és annál fiatalabbak este 9-től, a 17 év alattiak pedig este 10-től nem mehetnének az utcára az elkövetkezendő hónapokban, emellett pedig nyári táborokat szerveznének számukra.

öltönyös férfi

Baltimore polgármestere, Brandon M. Scott rendet akar (Fotó: Jerry Jackson/The Baltimore Sun/Tribune News Service via Getty Images)

A kijárási tilalmat azért vezetné be a városvezető, mert vasárnap ketten is, egy 14 és egy 16 éves fiatal, megsebesültek egy lövöldözésben. A rendőrség szerint az összetűzésben mintegy 200 fiatalkorú vett részt, kettőt közülük őrizetbe vettek, egyikőjüket egy rendőrőrs mellett, töltött fegyverrel találták meg.

Azt akarom, hogy mindenki világosan értsen: visszamegyünk a régi időkbe” – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy túl sokszor látott éjjelente fiatalokat otthonaiktól távol.

Nemcsak arról van szó, hogy nem engedjük őket az utcára; támogatni fogjuk őket és vizsgáljuk, mi történik velük és családjaikkal” – jelentette ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top