nlc.hu
Életmód

Maratont fut a tüdőrákos anyuka

Maratont fut a 38 éves nő, akinél tüdőrákot diagnosztizáltak

A kétgyermekes anyukánál tüdőrákot diagnosztizáltak, annak ellenére, hogy nem dohányzott.

Amikor Emma Bishop tartósan köhögni kezdett, azt mondták neki, hogy tüdőgyulladása van. Nem így lett.
 
Megdöbbentő módon a kétgyermekes anyukánál később tüdőrákot diagnosztizáltak, annak ellenére, hogy nem dohányzott, és a családjában nem fordult elő a betegség.
 
A folyamatos kezelés ellenére a 38 éves nő részt vesz a London Maratonon, hogy pénzt gyűjtsön a Royal Marsden Cancer Charity számára, ahol kezelték.

 
Emma 2021 novemberében kezdett köhögni. Hat héttel később fáradtnak érezte magát, és fájtak a bordái. Nem gondolt semmi rosszra, hiszen nagyon elfoglalt volt a munkájában, a családjában, és nem aludt jól. A biztonság kedvéért azonban elment egy röntgenre, ahol azt mondták neki, minden rendben van.
 
De hat héttel később felhívta egy radiológus, aki azt mondta, szürke területet észleltek a tüdején, valamint több duzzadt nyirokcsomót. A jeleket tüdőgyulladásnak vélték, és antibiotikumot kapott. Egy újabb röntgenfelvétel után Emmát azonban azzal sokkolták, hogy bal tüdejének alsó lebenye „teljesen összeesett”. Öt nap kórházi kezelés és még több vizsgálat után Emmával végül közölték, hogy tüdőrákja van.
 

2022 áprilisában 4-es stádiumú, vagyis áttétes, nem kissejtes tüdőrákot diagnosztizáltak nála.

Emma legnagyobb aggodalma az volt, hogy esetleg nem tudja végignézni, ahogy gyermekei, Edo (4) és Bea (5) felnőnek. Szerencsére Emma rákja kezelhető volt, és tabletta formájában kapott kezelést, aminek eredményeképp megszűntek az áttétek.
 
Bár a kezelés mellékhatásai mellett nehéz volt az edzés, Emma mégsem hagyta abba; hetente öt napot fut, és egy nap erősítő edzéseket végez.

futás a természetben

Fotó: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top