Ártatlanul elítélt férfival levelezett 25 évig, végre találkozhattak

nlc | 2023. Április 25.
Lamar Johnson nagyon hálás, amiért az asszony mellette állt hosszú éveken keresztül.

Lamar Johnsont még a kilencvenes években ítélték el egy fiatal férfi, Marcus Boyd meggyilkolása miatt. 2022 decemberében újra bíróság elé került az ügye, azt szerette volna bebizonyítani, hogy több évtizeden keresztül ült a börtönben egy olyan tettért, amit nem követett el.

Kiderült, Lamar Johnson valóban ártatlan, így azóta ismét szabad ember, és végre találkozhatott levelezőtársával, a 80 éves Ginny Schrappennel, aki éveken keresztül tartotta benne a lelket, írja a hvg.hu.

Lamar Johnson és ügyvédjei (Fotó: Profimedia)

Johnson és Schrappen 25 évvel ezelőtt talált egymásra, a férfi levelet küldött a St. Louis környéki egyházmegyének, hátha valaki válaszol neki. Végül Ginny Schrappen kapta meg a levelet.

Ő végig hitt Johnson ártatlanságában, a férfi pedig nagyon hálás a sok támogató levélért és a belé vetett bizalomért. „Ha vannak emberek, akik hisznek benned, és nem mondanak le rólad, akkor nehezebb lesz neked is lemondanod magadról” – mondta Johnson, amikor találkoztak. 

A CBS szerint miután Johnson hazaérkezett, levelezőtársa megölelte, arcon csókolta, körbevezette a lakásában, és megkínálta a kedvenc gabonapelyhével, majd átadta – immár személyesen – az utolsó levelet, amiben az állt: „A legjobbat érdemled, Lamar”.

Exit mobile version