nlc.hu
Életmód
A farm, ahol traumatizált, nehéz sorsú állatok és emberek kölcsönösen segítenek egymáson

Egy farm, ahol nehéz sorsú állatok és emberek kölcsönösen segítenek egymáson

„Szomorúnak, magányosnak vagy stresszesnek érzed magad? Nehéz időszakon mész keresztül? Gyere gyógyulni a tehenekkel!”

Az amerikai Gentle Barn egyik legnépszerűbb szolgáltatása a „cow hug therapy”, azaz a tehén ölelő terápia. A farm ezt a következőként mutatja be: „Ölelésre van szükséged? Szomorúnak, magányosnak vagy stresszesnek érzed magad? Nehéz időszakon mész keresztül? Gyere gyógyulni a tehenekkel! Kapj ölelést és feltétel nélküli szeretetet a terápiás teheneinktől! Meditálj, ölelkezz velük, és hagyd, hogy megnyugtassanak, feltöltsenek és szeressenek. Érezd a tehenek légzését, hallgasd meg az ő szívverésüket, és lassítsd le a sajátodat. Engedd el a gondjaidat és távozz megújultan! A tehenek érted vannak itt.”

A farmnak van saját TikTok-csatornája, ahol bemutatják kincsként őrzött állataikat, sőt, még a terápiákba is betekintést nyerhetünk. A videón szereplő hölgy azután kezdte el az állatterápiát, hogy egy balesetben elvesztette a fiát. A tehén, Chico élőlényhez nem méltó körülmények között volt tartva, így sok-sok traumával és berögződött rossz viselkedéssel érkezett a Gentle Barnba. Mára Chico gyógyító ölelésével több embernek segített továbblépni, vagy pusztán megbékélni és szembenézni saját traumáival. 

@thegentlebarn This is why we call it Cow Hug Therapy. Grief is such a complex emotion, but we're honored when people come to our sanctuaries to find hope and healing among our rescued animals. Hugging cows can be so powerful ❤️ #cowhugtherapy #cowhug #grieftok #rescuecows #farmanimalsanctuary ♬ the winner takes it all - november ultra

 

 

A The Gentle Barnt 1999-ben alapította Ellie Laks, aki ezzel gyermekkori álmát váltotta valóra. A farmon több mint 200 állat (pulyka, malac, ló, tehén) él biztonságban, boldogan és segítenek az elveszett lelkeken.

Ellie így üzen a látogatóknak:

„Egy zajos, erőszakos, csúcstechnológiával »megáldott« világban élünk. Elvesztettük a kapcsolatot az állatokkal, a természettel és legfőképpen önmagunkkal. Az esőerdőket elpusztítják, globális szárazságban élünk, szennyezzük a levegőt és naponta halnak ki fajok. Azonban ha újra tisztelni kezdünk minden földi életet és kapcsolódunk velük, még változtathatunk ezen. A The Gentle Barnnál kiállunk az ártatlanokért és segítünk az állatoknak és a gyerekeknek egyaránt emlékezni arra, hogy számítanak. Megnyitjuk az emberek szívét a természettel való kapcsolatokra. Megnyitjuk az emberek elméjét arra, ami körülöttünk történik. Arra inspiráljuk az embereket, hogy a megoldás szerves részévé váljanak. Az állatainkkal való történeteken és interakciókon keresztül arra nevelhetjük a jövő generációit, hogy tisztelettel viseltessenek minden élet iránt, védjék bolygónkat, éljenek jó, egészséges, boldog életet és így mindannyian közelebb kerülünk a földi békéhez!”

Tehén ölelő terápia

Chico munkában
(Fotó: TikTok: @thegentlebarn)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top