nlc.hu
Életmód

Nyaktól lefelé lebénult, mégis újra tud járni Patrik

Nyaktól lefele lebénult, most mégis újra jár a 18 éves Patrik

Patrik a szülinapi buliján csúszott el a medence partján és annyira beütötte a fejét, hogy nyaktól lefelé azonnal lebénult. Az elmúlt 2 évben óriási fejlődésen ment keresztül, még járni is újra megtanult.
újra jár a két éve lebénult Patrik

Pedig a balesetet követően azt mondták neki az orvosok, hogy valószínűleg sosem fog lábra állni, ő azonban ebbe nem akart beletörődni. Édesanyjának is azt mondták, hogy négyvégtagú bénulásra számíthatnak, mellkastól lefelé, és arra is fel kell készülniük, hogy Patrik lélegeztetőgépre kerülhet.

„Legelőször fel se fogtam, hogy milyen komoly a helyzet, mennyire súlyos, de már az első pillanatoktól úgy voltam vele, hogy én nem maradok így, hogy fel fogok állni. Nem maradok székben vagy ágyban fekve” – mondta Patrik a Fókusz stábjának.

A kezelések, a gyógytorna és a masszázsok együttesen rendkívül lassú, de egyértelműen pozitív hatást gyakoroltak Patrik mozgására. Családja minden apró sikert dokumentált, például az is megvan videón, ahogy először mozdítja újra ujjait a lábán és a kezén.

A fiú azóta hosszú utat járt be: kiderült, hogy melyek azok az izmok, amelyeket legalább részben tud mozgatni, kezdetben ezeket próbálták tovább erősíteni, de nem mondtak le a gátoltan működőkről sem.

Patrik rendszeresen jár Pécsre, de Budapesten is foglalkoznak a mozgásával. Emellett otthon is edz, hogy a lehető leggyorsabban fejlődjön.

Tudni kell azonban, hogy a Patrikéhoz hasonló esetekben az állam nem finanszírozza a gyógykezeléseket, így nemcsak lelki, de hatalmas anyagi teher is hárul a családra. A foglalkozások és az utazások költsége havonta átlagosan több mint félmillió forintba kerülnek.

„Saját zsebből ezt nem lehet finanszírozni, úgyhogy én szerveztem is már Patriknak egy gyűjtést, ami elég szépen hozott. Patrik abból a pénzből járt eddig gyógykezelésekre, nagyon nagy segítség lenne, ha esetleg valamilyen segítséget tudnánk kapni” – mondta Patrik édesanyja, Gabriella a Fókusznak.

Ha tudsz, és szeretnél segíteni

Név: Zsilli Patrik Szilárd

Számlaszám: 11773315-02079778

IBAN: HU41 1177 3315 0207 9778 0000 0000

BIC kód: OTPVHUHB

Fotó: RTL pillanatkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top