nlc.hu
Életmód

Ezt tudja a tökéletes sminktükör

Mutatjuk, milyen az igazán jó sminktükör

Megvilágított, nagyítós, utazós, USB-s: se szeri se száma a kínálatban fellelhető sminktükröknek, amik közül nem egyszerű megtalálni a tökéletest. Segítünk eligazodni.

Sokaknak bár fontos, hogy a sminkjük minden áldott nap hibátlan legyen, az gyakran a legtriviálisabb pontokon, a gyenge világításon és az elégtelen sminktükrön bukik el. Pedig a rúzs kontúrja, a szempillák kiemelése, a pirosító felhelyezése, vagy épp az esetleges bőrhibák elfedése csak ezek birtokában lesz tökéletes.

Két fiatal lány falra szerelt, megvilágított sminktükör előtt sminkkkel

A hibátlan világítás a profi smink egyik alappillére (Fotó: Getty Images)

A sminktükör típusai

Hollywood tükör: Ha máshol nem, mozifilmekben mindenki találkozott már azokkal a legendás tükrökkel, amikben a sztárok sminkelik magukat a színházakban, stúdiókban. A méretes tükör szélét villanykörték díszítik, hogy az arc minden szögből jól bevilágított legyen. A falra szerelhető tükörhöz legtöbbször sminkasztal is jár. Bár a létező legjobb választás, ha valaki precíz sminket akar, sok helyet foglal, és olcsónak sem mondható.

Kozmetikai tükör: A nagyítós sminktükör a legideálisabb arra, hogy egészen közelről, tisztán lássuk az arc egyes részeit; a sminket, a műszempillát pedig precízen vihessük fel. A nagyítós tükrök között talánk 3-szorosan, 5-szörösen, vagy akár 10-szeresen nagyító sminktükröt is.

Tükrök beépített világítással: A megvilágított tükrök segítségével éjjel-nappal, a legrosszabb fényviszonyok közepette is sminkelhetünk. Ezek a sminktükrök az üveg oldalára rögzített izzókkal vagy beépített LED-es világítással készülnek, és az egész acot bevilágítják.

Statikus tükör: A kínálatban megtalálhatjuk azokat a sminktükröket is, amiket a falra lehet rögízteni, és/vagy mozgatható állvánnyal rendelkeznek, mint például az asztali tükör. Ez a típus azoknak lehet jó választás, akik nemcsak a sminket, de a szettjüket is látni szeretnék.

Utazó/hordozható tükör: Kevés helyet foglalnak, könnyűek, praktikusak, a napközbeni gyors javításokhoz nagyszerű útitársak.

Sminktükör vásárlásakor erre érdemes figyelni

Bár a kínálat hatalmas, választani nem egyszerű, az alábbi szempontok jó támpontot jelenthetnek sminktükör vásárlásakor:

Pozíció és szerelés: Az első dolog, amit érdemes figyelembe venni, hogy hol lenne a sminktükör ideális helye. A fürdőben, a hálószobában, a falon, netán a komódon? Érdemes átgondolni, hogy melyik a legkényelmesebb hely a sminkeléshez.

Világítás: A hibátlan smink elkészítésekor a fény kulcsfontosságú. Ha nincs megfelelő fényviszony a lakásban, érdemes a megvilágított tükör mellett dönteni. A LED-es lámpával biztosan nem nyúlunk mellé, az élénk fehér fényt bocsát ki, ráadásul energiát is spórolunk vele.

Nagyítás: A profik szerint egy jó sminktükörnek legalább 2-szeres vagy 3-szoros nagyítással kell rendelkeznie. Mivel a nagyítós tükrök torzítanak, fontos, hogy smink után egy hagyományos tükörben is lássuk a végeredményt, ezért jó ötlet a kétoldalú tükör.

Extrák: A sminktükrök között olyat is találni, amik extrái között szerepel az USB-töltés vagy a Bluetooth csatlakozás, hogy sminkelés közben a kedvenc zenénik szólhassanak.

Forrás: Hollywoodmirrors Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top